Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: Koning stapt in de wereld die marine heet

14 mei 2019 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander heeft dinsdag een bezoek gebracht aan de Mijnendienst en Duikgroep van de Koninklijke Marine in Den Helder. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst dinsdag bekendgemaakt.

De koning kreeg hier een presentatie over de Nederlandse en Europese strategische belangen van een vrije doorgang op zee. Vervolgens sprak Willem-Alexander met deskundigen over mijnendreiging en hoe de marine deze nu en in de toekomst aanpakt.

Hierna werd de koning rondgeleid en demonstreerden specialisten verschillende middelen en moderne zoekmethodes om mijnen te vinden en te ruimen. Ook liet een duiker in een onderwatertank zien hoe onderhoud en reparaties aan marineschepen worden verricht. Daarnaast nam Willem-Alexander een kijkje in duiksimulator ‘Medusa’, die door duikers wordt gebruikt als test- en trainingsruimte.

Lees verder onder de foto's.

Het werkbezoek werd afgesloten met een kijkje bij het duikvaartuig Nautilus, dat beschikt over een decompressietank voor meerdere personen. Na de rondleiding sprak hij met duikers en bemanningsleden.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--