Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: Máxima schittert in zachtroze japon in Windsor

17 juni 2019 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima schitterde maandag wederom in een nieuwe jurk van Claes Iversen. Bij de installatie van koning Willem-Alexander in de Orde van de Kousenband droeg ze een zachtroze, knielange jurk van de modeontwerper.

Máxima's nieuwe outfit is gebaseerd op een ontwerp uit de lente/zomercollectie die Cles Iversen in januari presenteerde, ontdekte modekenner Josine Droogendijk. Voor de koningin werd de jurk met breed ceintuur langer gemaakt en kreeg die een minder diep decolleté.

Lees verder onder de foto's.

Koning Willem-Alexander droeg voor zijn installatie in de oudste en hoogste ridderorde van het Verenigd Koninkrijk het traditionele ordegewaad over zijn pak. Dat bestaat uit onder meer een mantel met sleep en een baret met een grote witte veer.

De mantel is zo zwaar dat koningin Elizabeth, hoofd van de orde, geen grote afstanden meer aflegt met kledingstuk om. Zij liet zich ook maandag per auto vervoeren van Windsor Castle naar St George's Chapel, de spirituele thuisbasis van de ridderorde. Elizabeth droeg maandag een crèmekleurige jurk van Stewart Parvin.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--