Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: Noorse royals trakteren olympische sporters op koninklijk diner

13 mei 2022 · Leestijd 2 min

Koning Harald heeft donderdagavond Noorse sporters die hebben meegedaan aan de afgelopen Olympische en Paralympische Spelen getrakteerd op een diner in het Koninklijk Paleis in Oslo.

De 85-jarige koning vertelde in zijn toespraak hoe trots hij was op de prestaties die ze tijdens de toernooien in Peking hebben neergezet. Harald vond het jammer dat hij er vanwege de coronamaatregelen niet bij kon zijn. "Het is leuk dat jullie nu op bezoek komen, maar het is nog leuker om in het publiek te zitten. Of dat nu in Noorwegen of ergens anders op de wereld is."

De koning kon zich voorstellen dat de sporters zelf ook last hebben gehad van de impact van de coronapandemie. "Het moet ook vreemd zijn dat er geen juichend publiek aanwezig was. Maar jullie moeten weten dat er in duizenden huiskamers hard werd gejuicht. Bij mij kan de koningin dat bevestigen."

Harald zei alle wedstrijden met veel spanning te hebben gevolgd en dat hij daarom moeilijk hoogtepunten kan opnoemen. "Maar vooral het teamwork maakte me blij en ontroerde me."

Noorse_royals_diner_sporters_3
Noorse_royals_diner_sporters_2
Noorse_royals_diner_sporters_1
Noorse_royals_diner_sporters_4
Noorse_royals_diner_sporters_5
Koning Harald en koningin Sonja, het kroonprinselijk paar Haakon en Mette-Marit, prinses Märtha Louise en de 90-jarige prinses Astrid (zus van koning Harald).

Wil je meer lezen over prinses Astrid van Noorwegen? Dat kan! Wij maakten eerder dit artikel over de tante van kroonprins Haakon.

ANP / Foto's: Det kongelige hoff

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--