Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: Pracht en praal bij Nobelprijzen Zweden

12 december 2016 · Leestijd 2 min

Koning Carl Gustaf heeft zaterdagmiddag in het Concertgebouw van Stockholm de Nobelprijzen 2016 uitgereikt. Hij werd bij de plechtigheid vergezeld door zijn hele gezin, met koningin Silvia, kroonprinses Victoria en prins Daniel op het podium en de rest van de familie op de eerste rij in de zaal.

Aanwezig was ook minister Jet Bussemaker van Onderwijs en Wetenschap, die in Konserthuset een plek had gekregen vlak achter de Zweedse premier Stefan Löfven. Bussemaker was er getuige van dat koning Carl Gustaf de bij de Nobelprijs behorende diploma en medaille overhandigde aan de Groningse professor in de chemie, Ben Feringa. Hij was de 21ste Nederlander die een Nobelprijs ontving. Bij de ceremonie ontbrak de winnaar van de Nobelprijs voor de literatuur, Bob Dylan. Hij had vooraf al laten weten andere verplichtingen te hebben. Zangeres Patti Smith, naar eigen zeggen bloednerveus - ze moest haar optreden vanwege de opspelende zenuwen zelfs onderbreken - bracht zijn lied A Hard Rain’s A-Gonna Fall ten gehore, tot grote bijval van het publiek. Het Nobelfeest in Stockholm ging later zaterdagavond verder in het stadhuis van Stockholm, met een galabanket waaraan ook de hele koninklijke familie deelnam. Alleen prinses Christina, de zus van de koning, liet verstek gaan. Eerder dit jaar is bij haar leukemie vastgesteld.

Nobel-tafel.jpg
Victoria-Nobel.jpg
proost-Zweden.jpg
Madeleine_02.jpg
Silvia-Nobel.jpg
ANP-48844868.jpg
Sofia-Nobel.jpg

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--