Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: George en Charlotte voor het eerst mee naar paasdienst

17 april 2022 · Leestijd 2 min

Zonder koningin Elizabeth hebben de Britse royals zondag de traditionele paasdienst in St. George's Chapel op Windsor Castle bijgewoond. Prins William en zijn vrouw Catherine hadden hun kinderen prins George en prinses Charlotte meegenomen.

Het was de eerste keer dat de achtjarige George en zijn zus Charlotte (6) mee mochten naar de dienst. Hun broertje, prins Louis van 3, was er niet bij.

Buckingham Palace liet donderdag al weten dat Elizabeth de dienst zou overslaan. Een reden voor haar absentie werd niet gegeven. Wel werd bekendgemaakt dat ze werd vertegenwoordigd door haar zoon prins Charles.

Lees verder onder de foto's.

Prins_William_met_gezin_Pasen
Prins William en prinses Catherine bij de paasdienst in 2022.
Hertogin_Catherine_Pasen
Prinses_Eugenie_en_Peter_Phillips
Prinses Eugenie en haar neef Peter Phillips met zijn dochters Savannah (11) en Isla (10).
Edward en Sophie
Prins Edward en Sophie op paaszondag in 2022.
Gezin_prins_William_na_afloop_dienst
Gravin_Sophie_en_dochter_Louise
Zara_Tindall
Ook Zara Tindall was met haar echtgenoot Mike en dochtertje Mia bij de paasdienst.

Prins Charles blikte zondag in een uitgebreid bericht op Instagram terug op de kerkdienst die hij bijwoonde op Witte Donderdag. Hij dacht daarbij ook terug aan zijn vorig jaar overleden vader prins Philip, die Elizabeth talloze keren begeleidde en altijd het paasverhaal voorlas.

Het paasverhaal zelf haalt Charles in zijn post ook aan als een boodschap van hoop in bange tijden, zoals nu door onder meer de oorlog in Oekraïne. "Miljoenen mensen zijn ontheemd, moe van hun reis, gepijnigd door het verleden en angstig voor de toekomst", aldus de prins.

"Door de jaren heen brak mijn hart talloze keren door het lijden van onschuldige oorlogsslachtoffers", vervolgt Charles. "Sommigen heb ik zelf ontmoet en hebben mij verhalen verteld van niet te beschrijven tragedie terwijl zij hun land moesten ontvluchten en ver van huis onderdak moesten zoeken."

Maar ondanks al het verdriet en de soms onmenselijke praktijken van vandaag de dag, vindt Charles het toch "diep ontroerend" om te zien hoeveel mensen hun huizen openstellen voor anderen in nood en hoe zij hen "die kampen met zo'n zielsverwoestend verdriet en ellende" helpen.

"Met Pasen worden we zoals altijd weer herinnerd aan het tijdloze goede voorbeeld van de Heer van goedheid in tijden van lijden, moed in tijden van angst en geloof in tijden van wanhoop", besluit Charles. "Zijn licht overwon die duistere periode. Ik bid met heel mijn hart dat Zijn inspirerende voorbeeld ons allemaal kan helpen om de duisternis te verjagen..."

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--