Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto’s: de meest sportieve royals van Europa!

19 februari 2023 · Leestijd 2 min

Er zijn verschillende royals die zich graag van hun sportieve kant laten zien. Wij maakten een overzicht van de meest fanatieke koninklijke sportfanaten!

Koning Willem-Alexander 

De kans dat koning Willem-Alexander vandaag, tijdens zijn bezoek aan het ABN AMRO tennistoernooi, zelf een balletje meeslaat is klein. Toch is hij graag sportief bezig. Vooral in zijn jonge jaren heeft de koning vaak deelgenomen aan verschillende sportwedstrijden.

Links: De koning tijdens de marathon van New York in 1992. Rechts: in 1986 rijdt Willem-Alexander onder de naam W. A. van Buren de Elfstedentocht. 

Zara Phillips

Zara, de dochter van prinses Anne van Groot-Brittannië, is gek op paardrijden. Tijdens de Olympische Spelen in London in 2012 won zij een zilveren medaille op het onderdeel Eventing.

Mike Tindall

Zara Phillips is getrouwd met Mike Tindall, hij is een voormalig rugbyspeler. Van 2001 tot 2011 is Mike actief geweest in de Engelse Rugby League en in 2003 won hij met Engeland het WK rugby.

Koning Harald van Noorwegen

Koning Harald van Noorwegen is onder andere een actief zeiler. Tot zijn 85ste deed hij mee met verschillende toernooien. Vorig jaar nam hij nog deel aan het WK zeilen in Genève. Om gezondheidsredenen doet hij sinds kort niet meer mee met internationale zeiltoernooien.

Koning Felipe van Spanje

Koning Felipe staat ook bekend als een fanatiek zeiler. In het verleden heeft hij een aantal keer meegedaan aan de Copa del Rey MAPFRE. Dit is een Spaanse zeilwedstrijd die elk jaar gehouden wordt op Mallorca.

Prins William en prins Harry van Groot-Brittannië

Prins William en prins Harry (rechts) spelen beiden fanatiek polo. 

Prinses van Wales 

Catherine, de vrouw van prins William zien we vaak in een sportieve omgeving. Tijdens werkbezoeken doet ze graag mee met de verschillende sporten! Kate is ook beschermvrouwe van diverse sportbonden. 

Frederik van Denemarken 

Kroonprins Frederik van Denemarken is ook een groot sportfanaat. Hij is initiatiefnemer van een jaarlijks sportevenement: the Royal Run. Hiermee hoopt de prins heel Denemarken in beweging te brengen.

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--