Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: Spaanse royals bij paasmis op Mallorca

1 april 2018 · Leestijd 2 min

Koning Felipe en koningin Letizia woonden zondag traditiegetrouw de paasmis in de kathedraal van Palma op Mallorca. Dit jaar was ook koning Juan Carlos aanwezig. Dat is voor het eerst sinds 2014, het jaar waarin hij aftrad.

De emeritus koning werd bij de kerkgang vergezeld door zijn vrouw koningin Sofia, en zijn opvolger koning Felipe met zijn gezin. Koningin Sofia verbleef al een week op Mallorca, terwijl Juan Carlos de afgelopen dagen voor een privé-bezoek in Saudi-Arabië was. Spaanse media hadden stiekem gehoopt dat ook prinses Elena met haar twee kinderen aanwezig zou zijn, maar dat was niet het geval.

Traditie

Het kerkbezoek is een privé-aangelegenheid en staat niet op de koninklijke agenda vermeld, maar behoort al jarenlang tot de koninklijke tradities. In 2011 echter was de familie voor het laatst compleet aanwezig. Sindsdien is de in opspraak geraakte prinses Christina met haar man Iñaki en hun kinderen niet meer welkom en na zijn aftreden sloeg ook Juan Carlos de paasdagen op Mallorca over.

Het verblijf is overigens maar van korte duur. Dinsdag zijn de vorstenparen in El Escorial, voor een herdenkingsmis ter ere van Don Juan, de graaf van Barcelona: de vader van Juan Carlos en opa van Felipe. De graaf is op 1 april 1993 overleden, nu 25 jaar geleden.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--