Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Net binnen: koning Frederik en koningin Mary gaan op staatsbezoek naar...

9 februari 2024 · Leestijd 2 min

Het Deense hof heeft de eerste staatsbezoeken van koning Frederik en koningin Mary aangekondigd. Het kersverse koningspaar gaat een 'grote tournee' maken door Scandinavië. Benieuwd waar en wanneer Frederik en Mary op bezoek zullen gaan? Lees snel verder!

Het is bijna een maand geleden dat Frederik het koningschap overnam van zijn moeder koningin Margrethe. Sindsdien hebben we de nieuwe Deense koning en zijn vrouw Mary nog niet veel in het openbaar gezien. Wel maakte Frederik al een officiële reis naar Polen en moedigde Mary het Deense handbalteam aan tijdens een toernooi in Duitsland.

Staatsbezoeken aan Zweden en Noorwegen

In het voorjaar en de zomermaanden van dit jaar gaan we Frederik en Mary veel vaker zien. Het Deense hof heeft namelijk bekendgemaakt dat het koningspaar een 'grote tournee' gaat maken door Scandinavië. Zo zullen ze op 6 en 7 mei een staatsbezoek brengen aan Zweden, waar koning Carl Gustaf en koningin Silvia hen zullen verwelkomen. Een week later, op 14 en 15 mei, gaat het Deense koningspaar op bezoek bij koning Harald en koningin Sonja in Noorwegen. In de maanden juni en juli reizen Frederik en Mary af naar de Faeröer en Groenland. De bezoeken worden afgelegd met het koninklijk jacht Dannebrog.

De_dannebrog.jpg
Koninklijk jacht Dannebrog.

Beeld: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--