Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hier gaan prins George, prinses Charlotte en prins Louis naar school

20 mei 2024 · Leestijd 2 min

Sinds ze met hun ouders verhuisden naar Windsor Castle gaan prins George, prinses Charlotte en prins Louis naar de prestigieuze Lambrook School. En dat is beslist geen basisschool zoals we hem hier kennen.

In 2022 verhuizen William en Catherine, de prins en prinses van Wales, met hun gezin van Londen naar Windsor. De drie kinderen wisselen van een Londense school naar de Lambrook School, een privéschool op slechts een kwartiertje rijden van hun nieuwe woonadres.

Lees verder onder de foto.

Eerste schooldag
Prins George, prinses Charlotte en prins Louis en hun ouders ontmoeten de directeur van de Lambrook School in 2022.

Een zesdaagse schoolweek en tál van faciliteiten

De Lambrook School is een prestigieuze privéschool, waar je je als kind absoluut niet hoeft te vervelen. De school biedt tal van faciliteiten, zoals een golfbaan, een zwembad, een theater, een sportstudio en kunststudio's. Daarnaast kunnen de kinderen zich ook buiten uitleven, want de school bevindt zich op een terrein van maar liefst 21 hectare groot. Op de Instagram pagina van de school is te zien dat er veel aandacht is voor het buitenleven.

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Lekker achterover hangen is er voor de kinderen van de prins en de prinses van Wales trouwens niet bij. In plaats van vijf dagen gaan de kinderen op de Lambrook School zes dagen per week naar school. Op de school in Windsor is ook veel aandacht voor maatschappelijk bewustzijn en de belangen van de publieke gemeenschap. En dat is natuurlijk mooi meegenomen voor George, Charlotte en Louis, die in de toekomst veel publieke taken zullen vervullen.

Vervolgschool

Overigens zijn prins William en zijn vrouw ook al bezig met het uitzoeken van een vervolgschool voor hun oudste zoon prins George. Naar verluidt hebben ze recentelijk een kijkje genomen op de St Edward's School in Oxford, een school die naar eigen zeggen het "geluk van de kinderen" voorop zet. Daar hangt dan wel een prijskaartje aan, want de school zou omgerekend bijna 55.000 euro per jaar kosten.

Bronnen: ANP Standaard / Instagram @lambrookschool

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--