Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Gesluierde Catherine in Pakistaanse moskee

17 oktober 2019 · Leestijd 2 min

Catherine ontving donderdag lof voor haar outfit: gehuld in een turquoise gewaad en bijpassende sluier bezocht zij met haar man William de Badshahi Moskee in Lahore. De Britse royals zijn momenteel in Pakistan voor een officieel bezoek.

Na een potje cricket bij de National Cricket Academy bezochten de Britse prins en zijn vrouw donderdagmiddag het SOS Children’s Village in Lahore. Deze liefdadigheidsinstelling in Lahore biedt meer dan 150 jongens en meisjes een thuissituatie. De hertog en hertogin van Cambridge vielen met hun neus in de boter: ze werden als gasten uitgenodigd op de verjaardag van Iman (12), Ibrahim (6) en Daniyal (8). Op het partijtje speelden ze spelletjes, aten ze traditionele Pakistaanse taart en zongen ze de jarigen toe.

Ook hield Catherine haar eerste toespraak tijdens het bezoek aan Pakistan. Ze sprak toehoorders in het dorp deels toe in het Urdu, de officiële nationale taal van het land. "We zijn echt ontroerd en geraakt door wat we hebben gezien en door het gelukkige thuis dat jullie hebben gemaakt," sprak de hertogin. Ze vervolgde: "Tijdens deze week in Pakistan hebben William en ik bij verschillende gelegenheden gezien hoe familie in het hart van jullie cultuur staat. Ouders, kinderen, tantes, ooms, grootouders spelen allemaal een belangrijke rol - jullie hebben ons er precies aan herinnerd wat familie betekent. Daarnaast lieten jullie zien dat het niet alleen een term is die de relatie tussen bloedverwanten beschrijft."

Lees verder onder de foto's.

Hierna stond het moskeebezoek op de planning. Daarmee traden William en Catherine in de voetsporen van koningin Elizabeth en prinses Diana; zij bezochten het bekende Pakistaanse gebouw in respectievelijk 1961 en 1991. Vervolgens toog het echtpaar naar het Shaukat Khanum Memorial Cancer Hospital and Research Centre. Daar brachten ze patiëntjes een bezoek aan hun bed, zoals ook prinses Diana deed anderhalf jaar voor haar dood. 

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--