Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Gezondheidsupdate: is koningin Silvia nog steeds ziek?

3 april 2023 · Leestijd 2 min

Koningin Silvia is met haar man koning Carl Gustaf in Östersund begonnen aan het jubileumbezoek vanwege het 50-jarig jubileum van Carl Gustaf als koning van Zweden. Het was even spannend of de vorstin mee kon naar de provincie Jämtland, omdat ze vorige week ziek was.

Silvia had last van een verkoudheid en kon daarom afgelopen donderdag niet bij het jubileumbezoek aan de provincie Norrbotten zijn. Een dag later was ze ook niet bij een briefing van buitenlandminister Tobias Billström.

De vorstin is echter weer helemaal de oude, blijkt uit foto’s die Svensk Damtidning op de website heeft geplaatst. Daarop is te zien hoe een stralende Silvia aankomt in Östersund.

Jämtli

Samen met Carl Gustaf en enkele hoogwaardigheidsbekleders bezocht Silvia Jämtli een natuurpark met openluchtmuseum. Ook nam het koninklijk paar een kijkje bij de fototentoonstelling over de eerdere bezoeken van de koning aan Jämtland. Als extraatje was er op de tentoonstelling een grote muurfoto te zien van het huwelijk van Silvia en Carl Gustaf in 1976.

Na de lunch zullen de royals in de loop van maandagmiddag op het stadsplein van Östersund verschijnen. Daar zal Carl Gustaf een toespraak houden en de Zweedse skiërs huldigen die vorige maand wereldtitels wonnen op het WK in het Sloveense Planica.

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--