Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Gravin Eloise in eerste interview: ‘Ik wil uitstralen dat je lekker jezelf mag zijn’

24 juni 2020 · Leestijd 3 min

Eloise, de oudste dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien, heeft haar allereerste interview gegeven aan Het Jeugdjournaal. Over haar leven, toekomstige studie én natuurlijk Instagram. “Ik denk dat het leuk is dat ik laat zien dat ik ook gewoon een 18-jarig meisje ben, en open."

Fotosessie koninklijk huis

In het interview vertelt Eloise hoe zij het ervaart om sinds haar geboorte al in de schijnwerpers te staan, en familie van het koninklijk gezin te zijn. “Soms is het wel gek. Wij hebben natuurlijk het fotomoment in Lech, maar voor de rest worden we niet in ons privéleven gefilmd.”  Vervelend is de fotosessie allerminst, vertelt ze. "Het gaat zo voorbij en het is super gezellig. We maken daar altijd een lol."

Instagram

Uiteraard komt in het interview ook het onderwerp Instagram aan bod, een social mediaplatform waar het oudste kleinkind van prinses Beatrix zeer actief op is. Ze heeft inmiddels zo'n 26.000 volgers. 

Toen Eloise postte dat zij haar middelbareschooldiploma had gehaald, nam haar aantal volgers een grote vlucht en kreeg ze veel berichtjes. Maar er kwamen ook negatieve reacties, van mensen die beweerden dat de gravin haar diploma niet op eigen kracht had behaald. Eloise besloot online te reageren. “Toen heb ik gezegd: kun je een beetje opletten wat je zegt, want je zegt dit over een 17-jarig kind.”

Evengoed vindt Eloise Instagram nog steeds een heel leuk platform, vooral om hiermee haar meestal gewone leven te laten zien. “Ik wil gewoon positieve energie uitstralen. Instagram is natuurlijk de beste versie van jezelf. Ik denk dat het leuk is dat ik laat zien dat ik ook gewoon een 18-jarig meisje ben, en open. Dat wil ik ook uitstralen, dat je lekker jezelf mag zijn. Dan kom je er wel.”

Bekijk hier het interview met Eloise via het Jeugdjournaal.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bekijk hier het gehele interview van Het Jeugdjournaal met Eloise:

Vele volgers

Het aantal volgers van Eloise steeg woensdag na het interview explosief. Duizenden Instagram-gebruikers besloten haar te gaan volgen. 

Als de stijging zo doorgaat, heeft Eloise na vandaag het dubbele aantal volgers ten opzichte van gisteren. Eloise is inmiddels over de 40.000 heen terwijl het er woensdagochtend vroeg nog zo'n 26.000 waren.

"Ongelooflijk", schreef Eloise in een reactie op het grote aantal nieuwe volgers in een nieuwe post. Ze reageerde toen echter nog op het feit dat ze de 30.000 was gepasseerd.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--