Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Grote viering naamdag prinses Victoria geannuleerd

12 maart 2020 · Leestijd 2 min

De Zweedse koninklijke familie heeft woensdag besloten de viering van de naamdag van kroonprinses Victoria te annuleren vanwege het coronavirus. De traditionele ceremonie zou op donderdag plaatsvinden. Het besluit om te annuleren is gebaseerd op een advies van het Zweedse ministerie voor Volksgezondheid. In Zweden zijn ongeveer vijfhonderd mensen besmet met het virus.

Normaal gesproken verzamelen zich op de naamdag duizenden mensen op de binnenplaats van het Koninklijke Paleis van Stockholm om de militaire parade te zien en een glimp op te vangen van de royals zelf. Om geen extra risico te nemen om het virus te verspreiden, schrapte de koninklijke familie eerder in maart een groot galadiner. Ook de school van de dochter van de kroonprinses werd vorige week gesloten omdat er een leerling was besmet met het virus.

In Zweden wordt naast Victoria’s verjaardag, op 14 juli, ook haar naamdag gevierd, de katholieke gedenkdag van de heilige naar wie iemand is genoemd. Iedere dag van het jaar is verbonden aan een bepaalde naam. Victoria is volgens de Zweedse naamkalender gekoppeld aan 12 maart.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--