Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Haakon en Mette-Marit ontvangen jongeren voor goed gesprek

8 maart 2022 · Leestijd 2 min

De Noorse kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit hebben maandag geluisterd naar een panel jongeren over hun inzet voor de zorg voor de natuur en de planeet, en het bestrijden van klimaatverandering. Het Noorse hof deelde online een verslag van het gesprek.

Het zogenoemde Kinderklimaatpanel bestaat uit acht Noorse jongeren uit het hele land die de mening van andere kinderen en jongeren doorgeven aan politici en besluitvormers in Noorwegen. Zij begonnen dit jaar met hun werk en kwamen afgelopen weekend voor het eerst fysiek bijeen.

De jongeren werden door Mette-Marit ontvangen in Skaugum, de officiële residentie van het kroonprinselijk paar. Haakon en Mette-Marit kregen het klimaatrapport overhandigd waar de jongeren aan gewerkt hebben. Hierin stellen zij onder meer dat ze zich zorgen maken over klimaatverandering en de natuur.

In het gesprek met de kroonprins en kroonprinses vertelden de jongeren - van wie de leeftijd uiteenloopt van elf tot vijftien jaar - wie ze waren en waarom ze zich willen inzetten voor het klimaat en het milieu. Ze zeiden daarnaast dat ze bereid waren om zich in te spannen voor een betere toekomst en riepen anderen op om hun voorbeeld te volgen. "Hoewel niemand alles kan, kan iedereen wel een beetje."

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--