Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Halve finale EK: William juicht, Frederik dankt team

8 juli 2021 · Leestijd 2 min

Prins William was woensdagavond getuige van een memorabel moment voor het Engelse voetbalteam. De ploeg van bondscoach Gareth Southgate wist voor de eerste keer Engeland naar de finale van het Europees kampioenschap voetbal te loodsen. Engeland won in de halve finale op Wembley na verlenging van Denemarken: het werd 2-1. De Deense royals, ook aanwezig bij de wedstrijd, bedankten het team voor hun inzet.

Wiliam_Voetbal.jpg

"Wat een wedstrijd en wat een resultaat!", schrijft William op sociale media. Hij noemt het "een enorme teamprestatie". "Het hele land staat zondag achter jullie!", zo besluit de prins. Hij voegde er de hashtag #itscominghome aan toe.

It's Coming Home is al jaren het voetbalmotto van de Engelsen. Het komt uit het populaire liedje Three Lions uit 1996 en gaat over de Engelse ploeg die de Europese beker terug moet brengen naar de 'bakermat van het voetbal', Engeland.

De Deense kroonprins Frederik, kroonprinses Mary en hun zoon prins Christian waren ook naar Londen gekomen om de wedstrijd te bekijken. Voor hen verliep de avond vanwege de uitschakeling van Denemarken een stuk minder feestelijk. Ondanks de uitschakeling op het EK trots op het Deens voetbalelftal zijn ze wel trots op hun team, schrijven ze op sociale media. 

"Dank aan ons nationale team voor een fantastisch EK. Ook al eindigt het feest nu, we zijn allemaal trots op de fantastische prestatie waarvan we getuige zijn geweest."

Voor de Denen was het een veelbewogen EK. In hun eerste wedstrijd op het toernooi kreeg Christian Eriksen een hartstilstand en ontsnapte hij aan de dood. Daarna richtte het Deense voetbalelftal zich op indrukwekkende wijze op. Het team wist maar net uitschakeling in de groepsfase te voorkomen en schopte het zelfs tot de halve finales.

De weergave van deze post vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

William zat tijdens eerdere wedstrijden ook al op de tribune om de nationale ploeg aan te moedigen. Dit keer was zijn vrouw Catherine niet mee. Zij zit sinds vrijdagmiddag in thuisisolatie nadat ze bij haar bezoek aan Wimbledon in contact was gekomen met een coronapatiënt. Ook prins George was er woensdagavond niet bij.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--