Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Harry en Meghan hebben druk programma in New York

27 september 2021 · Leestijd 3 min

Prins Harry en zijn vrouw Meghan hebben tijdens hun bezoek in New York een volle agenda gehad. Zo bezocht het echtpaar het hoofdkwartier van de VN en het Global Citizen Live-evenement. Hun eerste publieke optreden sinds lange tijd werd ook gefilmd voor een Netflix-documentaire.

Harry en Meghan bezochten het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York. Daar spraken de hertog en hertogin van Sussex met plaatsvervangend secretaris-generaal Amina Mohammed. "Het was een hele fijne ontmoeting", vertelde Meghan na afloop aan een verslaggever van Reuters. Het paar bezocht het hoofdkwartier tijdens de jaarlijkse Algemene Vergadering, waar demissionair premier Mark Rutte ook aanwezig was.

Mohammed prees de hertog en hertogin vanwege hun werk en toewijding rondom klimaatverandering. In het bijzonder eerde ze het stel voor hun inzet om de klimaatdoelstellingen van de VN te halen.

Prins Harry en zijn vrouw Meghan, Elton John en Lizzo hebben zaterdag op het podium mensen opgeroepen geld te doneren voor een eerlijke verdeling van coronavaccins. Harry en Meghan spraken het fysiek aanwezige publiek in New York en de kijkers die het evenement online of op televisie volgden toe. "Mijn vrouw en ik geloven dat waar je bent geboren niet je overlevingskansen mag bepalen", zei de prins. "Zeker niet als er behandelingen bestaan die ervoor zorgen dat je veilig bent."Een gelijke behandeling voor iedereen op de hele wereld; dat is de boodschap die de sterren tijdens het Global Citizen Live-evenement hebben laten klinken. 

Het wereldwijde evenement werd zaterdagavond afgetrapt en duurde tot en met zondagavond Nederlandse tijd. Vanuit onder meer Parijs, New York, Londen en Los Angeles vinden er allerlei optredens plaats om aandacht te vragen voor klimaatverandering, hongersnood en gelijkheid bij de verdeling van vaccinaties. Het vorige benefiet van Global Citizen in mei leverde ruim 125 miljoen dollar op.

Harry en Meghan hebben hun bezoek aan New York ook gefilmd. Het paar werd de afgelopen dagen gespot met een cameraman. Ingewijden vertellen aan de New York Post dat beelden werden geschoten voor een aankomende Netflix-documentaire over het echtpaar. 

De Britse prins en zijn echtgenote sloten vorig jaar een meerjarige deal met de streamingdienst om meerdere producties te gaan maken. Naar verluidt is een documentaire over hun leven sinds hun stap terug binnen het Britse koningshuis daar onderdeel van. 

Tot nu toe heeft Netflix twee series van Harry en Meghan aangekondigd. Zo werkt de prins aan de docuserie Heart of Invictus, die gaat over het door hem bedachte sporttoernooi voor militairen en veteranen die lichamelijk of mentaal gewond zijn geraakt tijdens hun diensttijd. De hertogin maakt een animatieserie over een 12-jarig meisje dat avonturen beleeft en inspiratie opdoet van diverse invloedrijke vrouwen uit de geschiedenis.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--