Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Harry en Meghan nemen juridische stappen tegen BBC

10 juni 2021 · Leestijd 2 min

Prins Harry en zijn vrouw Meghan hebben hun advocaten ingeschakeld om media te waarschuwen niets over te nemen van de "schadelijke en valse" berichtgeving van de BBC over de naam van hun pasgeboren dochtertje Lili.

De BBC meldde woensdag op basis van een paleisbron dat Harry en Meghan de koningin niet hadden betrokken bij de naamkeuze, terwijl dat volgens het koppel wel het geval is. Lilibet was het koosnaampje dat prins Philip voor zijn vrouw gebruikte en daarom wilden de hertog en hertogin van Sussex haar toestemming. "Als zij het niet had gewild, dan hadden ze de naam niet gebruikt", aldus een woordvoerder van de prins en zijn vrouw.

Buckingham Palace weigert volgens Britse media commentaar op de situatie te geven. Ook de BBC heeft nog niet gereageerd.

De tegenstrijdige berichten komen in een tijd waarin de relatie tussen de Sussexes en de rest van de familie al gespannen is. Bovendien is het een nieuw hoofdstuk in Harry's oorlog met de media, dit keer alleen niet met de tabloids maar de BBC.

Harry's relatie met de omroep is sinds vorige maand al verslechterd vanwege het onafhankelijke onderzoeksrapport over het omstreden BBC-interview met prinses Diana uit 1995. Daaruit bleek dat het interview met de prinses werd geregeld door valse informatie te verstrekken. De BBC ging vervolgens diep door het stof en de omroep liet, onder meer in een brief aan enkele leden van de Britse koninklijke familie, weten ernstig tekort te zijn geschoten.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--