Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Harry brak met traditie tijdens voorbereidingen bruiloft

één dag geleden · Leestijd 2 min

Het is traditie dat een bruidegom niet vóór de grote dag de trouwkleding van zijn aanstaande te zien krijgt. Toch brak prins Harry met de traditie en kreeg hij al een tipje van de sluier te zien. Lees hieronder meer.

Koningin Elizabeth (1926-2022) nodigde het aanstaande bruidspaar uit op Buckingham Palace om een tiara voor Meghan uit haar collectie juwelen te kiezen. Dat onthulden Harry en Meghan op een geluidsopname die te horen was op een tentoonstelling over het huwelijk.

Surrealistisch

"Toen de tiara voor de trouwdag aan de orde kwam, had ik de eer zelf deze prachtige tiara in artdeco-stijl uit te kiezen. Harry en ik gingen naar Buckingham Palace om Hare Majesteit de Koningin te ontmoeten en om te kiezen uit de opties die er waren. Het was een ongelooflijk surrealistische dag, zoals je je kunt voorstellen", aldus Meghan. Over de met diamanten afgezette tiara, die oorspronkelijk van koningin Mary was, deelt Meghan dit: "Ik vond hem perfect omdat hij zo clean en simpel is."

Lees verder onder de foto's.

Meghan tiara
Meghan draagt op haar grote dag een tiara uit de juwelencollectie van wijlen koningin Elizabeth.
bruid_Meghan_tiara
Meghan straalt op haar grote dag.

"Het is de droom van elk meisje om een tiara te kunnen dragen en, grappig genoeg, het was degene die het beste bij je paste, degene die er zonder twijfel het beste uitzag", zegt Harry op de opname tegen zijn vrouw. "Ik hoorde er eigenlijk niet te zijn, maar het was een heel lief en genereus gebaar van mijn grootmoeder."

Met eigen ogen

In de tentoonstelling "A Royal Wedding: The Duke and Duchess of Sussex: Windsor Castle/Palace of Holyroodhouse" was in 2019 de trouwkleding van het paar met eigen ogen te bewonderen. Ook waren de outfits van bruidsmeisje prinses Charlotte en bruidsjonker prins George, de kinderen van Harry's broer prins William, te zien. Blauw Bloed was erbij en zette de tentoonstelling op beeld. Bekijk de beelden hieronder.

Lees verder onder de video.

Dit was trouwens niet de enige keer dat prins Harry brak met traditie. Zo liet hij, tegen het protocol in, zijn baard staan tijdens de grote dag van hem en Meghan.

Prins Harry 2018
Prins Harry liet, tegen het protocol, zijn baard staan tijdens de royal wedding.

Foto's: ANP

Geschreven door

Lydia Reitsma

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--