Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Harry, Meghan en Eugenie in gesprek over Black History Month

9 februari 2021 · Leestijd 3 min

De maand februari staat bekend als Black History Month, een maand waarin jaarlijks aandacht wordt gevraagd voor de Afro-Amerikaanse geschiedenis. Prins Harry, zijn vrouw Meghan en prinses Eugenie gingen hier in verschillende videocalls over in gesprek.

Harry en Meghan waren te gast in een poëzieles waarin verschillende jongeren in gesprek gingen over Black History Month én gedichten. Meghan heeft ook haar favoriete gedichten gedeeld met de studenten. De leerlingen wisten niet dat Harry en Meghan zouden komen en daarom was het een grote verrassing voor velen. "We hebben het beste voor het laatst bewaard! Raad eens wie ons verrasten in onze poëzieklas dit weekend?! Het was het beste weekend OOIT", zo schreef de club op hun Instagram-account. 

Get Lit is een Amerikaanse organisatie dat jongeren die niet met literatuur in aanraking komen, hier kennis mee laten maken. De organisatie besteedt dit jaar in het bijzonder ook aandacht aan het werk van zwarte dichters. 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Prinses Eugenie herdacht maandag de ramp bij Morecambe Bay op 5 februari 2004. Tijdens deze ramp verdronken tenminste 21 Chinese immigranten zonder papieren. Zij waren naar Engeland gekomen om naar kokkels te rapen en hoopten zo een beter leven tegemoet te gaan. De kokkelrapers werden overvallen door snel opkomend tij en verdronken. Na de tragedie werd duidelijk dat de kokkelrapers onder erbarmelijke omstandigheden moesten werken en uitgebuit werden.

Eugenie benadrukte dat het een tragisch verhaal is en dat slavernij nog steeds actueel is. “Wereldwijd zijn er naar schatting 24,9 miljoen slachtoffers van dwangarbeid.”

De dochter van prins Andrew en Sarah Ferguson zette in 2019 The Anti-Slavery Collective op, waarin ze zich inzet tegen moderne slavernij.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Wat is Black History Month?

Banner-recht-doen.jpg

Black History Month (BHM) wordt sinds 1976 gehouden in de Verenigde Staten. Het is een maand om extra aandacht te vragen voor de Afro-Amerikaanse geschiedenis. Historicus Carter G. Woodson initieerde deze viering om extra aandacht te vragen voor de bijdrage die Afro-Amerikanen hebben geleverd aan de geschiedenis van het land. Ook andere facetten van de geschiedenis zoals slavernij en kolonialisme komen aan bod.

In andere landen zoals Nederland, België en Duitsland is ook aandacht voor de Black History Month, hetzij op andere tijdstippen. Dan worden er debatten en bijeenkomsten georganiseerd om over dit thema te spreken.

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--