Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hier heeft koningin Silvia heel erg naar uitgekeken

26 februari 2021 · Leestijd 2 min

Goed nieuws voor de Zweedse koningin Silvia. Ze kan eindelijk haar kleinkinderen weer ontmoeten en knuffelen. Zweden gaat voor ouderen die gevaccineerd zijn de coronaregels versoepelen en dat geldt dus ook voor koningin Silvia en koning Carl Gustaf.

Silvia zal het nieuws met veel plezier hebben vernomen, denkt magazine Svensk Damtiding. Tijdens de coronacrisis liet ze verschillende keren optekenen dat ze het fysieke contact met haar kleinkinderen heel erg mist.

Tijdens een persconferentie over de coronamaatregelen werd donderdag bekendgemaakt dat ouderen die hun tweede vaccinatie hebben ontvangen twee weken na hun laatste prikje weer naaste familieleden mogen ontvangen die geen symptomen hebben.

Voorzichtig

De vorstin kreeg, net als haar man, begin februari haar tweede vaccinatie en dat betekent dat niets een ontmoeting met haar kleinkinderen in de weg staat. Toch moeten die wel een beetje voorzichtig doen met hun oma. Enkele weken geleden brak Silvia haar pols. Het gaat goed met haar, maar volgens berichten van het hof zit ze nog wel in het gips.

Het Zweeds koninklijk paar heeft zeven kleinkinderen. Daar komt er binnenkort eentje bij, want prins Carl Philip en prinses Sofia verwachten hun derde kindje.

Farmabedrijven

De Zweedse koning Carl Gustaf, zijn vrouw koningin Silvia hebben donderdag gesproken met vertegenwoordigers van farmabedrijven. Ook kroonprinses Victoria en prins Daniel waren bij de digitale ontmoeting aanwezig. Gesproken werd over hoe de bedrijven omgaan met de coronacrisis.

Het gesprek was de vierde in de reeks die is georganiseerd door het Zweedse bedrijfsleven. Vertegenwoordigers uit allerlei sectoren krijgen de kans te vertellen wat de coronacrisis en de beperkende maatregelen voor hun betekenen.

De farmasector werd vertegenwoordigd door topmensen van de Zweedse afdelingen van AstraZeneca, Pfizer, Janssen Sverige en Bio Arctic.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--