Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hier komt de bijzondere ketting die Máxima in Marokko droeg vandaan

22 maart 2023 · Leestijd 2 min

Het was je misschien al opgevallen dat koningin Máxima op haar bezoek aan Marokko wel een hele bijzondere ketting droeg: een driehoek met mooie stenen erin. Onze verslaggever ter plaatse Rick Evers vroeg aan de koningin waar deze ketting vandaan kwam.

"De ketting is een cadeau die ik heb gekregen van een Nederlands-Marokkaanse vrouw in 2005 als herinnering aan alle fantastische Marokkanen die in Nederland wonen. Door hun verhalen heb ik een andere kijk op Marokko."

Daarnaast geniet de koningin ook van haar verblijf in Marokko, ook omdat het niet heel ver is. De koningin kwam maandag aan met een lijnvlucht van Transavia. "Heerlijk dat het zo dichtbij is en ik met Transavia kan komen. Ook is er geen tijdsverschil. Het voelt een beetje als thuis."

Koningin Máxima is op bezoek in Marokko in haar functie van speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. Maandag bezocht de koningin de plaats Casablanca, waar zij onder andere een bezoek bracht aan een distributiecentrum en een kruidenierszaak. Dinsdag was de koningin in het oude centrum van Rabat, waar zij in gesprek ging met verschillende kleine ondernemers. 

Bekijk de video hier:

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--