Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Máxima bezoekt bakkerij in Marokko

21 maart 2023 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima is op de tweede dag van haar driedaagse VN-bezoek aan Marokko het oude centrum van Rabat ingegaan. Ze bezocht daar verschillende kleine ondernemers.

De koningin maakt de reis in haar functie van speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. Ze ging onder meer in gesprek met een lederwarenverkoper die in zijn winkel tassen en poefjes aanbiedt.

Ook ging Máxima langs bij een voormalige verpleegkundige die vijf jaar geleden in haar eigen huis een bakbedrijf begon. Ze verkoopt onder andere traditionele Marokkaanse koekjes en gebak.

Lees verder onder de foto's.

De trip staat in het teken van de ontwikkeling van digitale betalingssystemen. Het is de eerste keer dat koningin Máxima Marokko bezoekt in haar VN-functie.

Bekijk hier de video!

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De koningin deelde deze foto's op Instagram van het bezoek.

Lees verder onder de foto's. 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bijzondere ketting

Wat op viel tijdens het bezoek van de koningin, is de opvallende ketting die zij droeg: een driehoek met mooie stenen erin. Onze verslaggever ter plaatse Rick Evers vroeg aan de koningin waar deze ketting vandaan kwam. De ketting blijkt een bijzondere betekenis te hebben voor de koningin, en heeft ook een Marrokaans randje. Bekijk de video in dit artikel

Eerder deze reis

Koningin Máxima is in Marokko voor een driedaags bezoek. Op maandagmiddag kwam zij met een lijnvlucht van Transavia aan in Casablanca. In deze stad bezocht zij onder andere een distributiecentrum en een kruidenierszaak. Het verslag van de eerste dag van het bezoek is in dit artikel te lezen. Het is de eerste keer dat koningin Máxima Marokko bezoekt in haar VN-functie.

ANP 

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--