Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hier neemt Willem-Alexander kersttoespraak op

21 december 2019 · Leestijd 1 min

Koning Willem-Alexander houdt dit jaar zijn traditionele kerstrede vanuit de hal van Paleis Huis ten Bosch, waar hij en zijn gezin wonen. Dat meldt de RVD. De toespraak wordt op eerste kerstdag uitgezonden om 13.00 uur door diverse omroepen waaronder de NPO1 en NPO2 (met gebarentolk) en op Radio 1.

koning-kersttoespraak-2019.jpg

Op sociale media is vrijdag een foto verspreid van de koning, staand in de vestibule. Om hem heen staan meerdere camera's. Vorig jaar week de koning voor zijn jaarlijkse kersttoespraak uit naar zijn werkpaleis, Paleis Noordeinde. Dit gebeurde omdat het koninklijk gezin toen net van hun voormalige woning, de Eikenhorst in Wassenaar, ging verhuizen naar Paleis Huis ten Bosch. Dat was toen nog niet voldoende ingericht om de opnames te maken.

Vorig jaar riep de koning opnieuw op tot verbinding. Het thema was saamhorigheid en hij noemde Nederland anno 2018 een van de beste plekken ter wereld om te wonen, te werken en te leven. De toespraak is ook live te volgen op de Facebook-pagina van het Koninklijk Huis.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--