Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hierom is koning Carl Gustaf verdrietig

19 september 2020 · Leestijd 2 min

De Zweedse koning Carl Gustaf heeft zijn landgenoten opgeroepen om beter voor de Zweedse natuur te zorgen. Ter gelegenheid van de Houd Zweden Schoon-dagen deelde de koning een videoboodschap met de Zweedse bevolking.

"Ik ben op Lovön, net buiten Stockholm waar ik en de koningin het grote geluk hebben om te wonen. Het mooie van dit alles is dat er overal heerlijk mooie natuur is", zegt Carl Gustaf. "Ik ga zo vaak mogelijk wandelen met mijn hond maar ik moet zeggen dat ik erg teleurgesteld en verdrietig ben als ik zoveel rotzooi zie in de Zweedse natuur."

Carl Gustaf vindt het onbegrijpelijk dat mensen hun rommel als blikjes en plastic tasjes niet meenemen als ze weer weggaan en zo de natuur en het wild schaden. De koning gelooft dat het nodig is om mensen eraan te herinneren dat ze geen afval moeten laten slingeren in de prachtige Zweedse natuur. "Dus help mij. Houd Zweden schoon."

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Vergaderen

De Zweedse koning heeft zijn agenda na de zomervakantie weer vol opgepakt, al vinden de meeste activiteiten plaats binnen de beslotenheid van het Koninklijk Paleis in Stockholm. En ook daar worden bij ontmoetingen en vergaderingen de in Zweden geldende coranaregels aangehouden, zoals door het hof gedeelde opnamen laten zien.

Zo ontving de koning vrijdagmorgen in het paleis de parlementaire commissie Buitenlandse Zaken van de Riksdag, het Zweedse parlement. Die commissie, die naast de commissievoorzitter nog negen leden telt, kwam op bezoek voor overleg over het buitenlandse beleid en voor bespreking van actuele zaken. De koning is op zijn beurt weer voorzitter van dit bijzondere overleg.

Carl Gustaf hield vrijdag ook een digitale vergadering met vertegenwoordigers van het Zweedse bedrijfsleven om een idee te krijgen hoe dat er door de coronacrisis voor staat en wat de toekomstperspectieven zijn, zowel in eigen land als internationaal. Aan de videobijeenkomst werd ook deelgenomen door kroonprinses Victoria.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--