Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hoe gaat het met de prinsessen Amalia en Alexia?

11 november 2021 · Leestijd 2 min

De een wordt in december 18 jaar en de ander studeert op dit moment in Wales. Amalia en Alexia zijn vanzelfsprekend onderwerp van gesprek tijdens afsluitende persgesprek aan het einde van het staatsbezoek aan Noorwegen. Wat hebben ze te vertellen?

"Ik kan u verzekeren dat ze het heel fijn heeft", vertelt Máxima. Over wat de prinses nu precies doet, wordt geen uitspraak over gedaan. Als het gaat over haar vermeende stage in het buitenland, zijn we nog niet heel veel wijzer. Wel weten we dat ze "heel veel nieuwe mensen heeft leren kennen", en dat ze "heel veel aan het leren is", aldus de koningin. Op dit moment kan ze ook dingen doen die later misschien niet mogelijk zijn. Dat is ook precies de bedoeling volgens het koningspaar.

Amalia vindt haar naderende achttiende verjaardag - op 7 december, wanneer ze meerderjarig en troongerechtigd wordt - "heel spannend". Dat laatste heeft volgens koning Willem-Alexander te maken met het feit dat ze daags daarna wordt binnengeleid in de Raad van State en daar ook een toespraak moet houden. "Dat vond ik destijds ook spannend en ik zal haar zo goed mogelijk begeleiden", voegde de koning daaraan toe.

Lees en kijk na de video hoe het met Alexia gaat.

En Alexia?

Het koningspaar heeft nog geen gelegenheid gehad om tweede dochter prinses Alexia (16) op te zoeken in het Atlantic College in Wales. De school was tot voor kort afgesloten van de buitenwereld om coronabesmettingen tegen te gaan. "Maar we hopen Alexia binnenkort in de buurt te treffen."

Het gaat de prinses goed vertelde Máxima, maar het was in het begin wel enorm wennen, te beginnen met het feit dat al het onderwijs in het Engels is.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--