Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hoe staat het met de trouwplannen van prinses Mako?

15 augustus 2020 · Leestijd 2 min

De Japanse prinses Mako (28) heeft haar trouwplannen nog niet opgegeven. Ze houdt contact met haar in de Verenigde Staten studerende verloofde Kei Komuro (28), met wie ze eigenlijk al in november 2018 zou zijn getrouwd. Maar over hun toekomstplannen bestaat, mede door de coronacrisis, grote onzekerheid aldus de Japan Times vrijdag.

Mako en Kei tijdens de officiële aankondiging van hun verloving, september 2017.
Mako en Kei tijdens de officiële aankondiging van hun verloving, september 2017.

Mako en Kei kennen elkaar uit hun studietijd. In september 2017 maakte het Keizerlijk Hofagentschap hun verloving bekend. De twee zouden in het daaropvolgende jaar trouwen. Vanaf dat moment echter is alles in de soep gelopen. De moeder van Kei bleek problemen te hebben met een ex-vriend. Die zou haar een flinke som geld hebben geschonken voor de studie van Kei, maar de man beweerde dat het niet om een gift ging maar om een lening.

Het geschil, dat door Japanse media werd opgepikt, was mede aanleiding om in februari 2018 bekend te maken dat het huwelijk zou worden verplaatst naar 2020. In de tussentijd kon de familie Komuro schoon schip maken en kon Mako er nog eens goed over nadenken, zo liet haar vader - nu kroonprins - Akishino weten. Zonder oplossing geen huwelijk, maakte hij ook daarna nog een paar keer duidelijk.

Lees verder onder de foto.

Inmiddels is 2020 grotendeels voorbij en heeft niemand nog wat gehoord over dat voorgenomen huwelijk. Kei studeert sinds 2018 rechten aan de Fordham universiteit, volgt online colleges en heeft al stage gelopen bij advocatenkantoren. Hij hoopt volgend jaar zijn advocatenexamen af te leggen. Mako komt vanwege de coronacrisis nauwelijks het huis uit. Ze hield zich op het hoogtepunt van de Tokiose lockdown bezig met het uit vuilniszakken maken van beschermende kleding voor verplegend personeel.

De keizerlijke familie kan in deze tijd weinig uitrichten en in april werd ook de officiële installatie van Fumihito - zoals Akishino ook genoemd wordt - als kroonprins uitgesteld. Van een huwelijk zal het mede daarom ook dit jaar niet komen. "De vooruitzichten zijn troebeler dan ooit", aldus de Japan Times.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--