Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hup! Royals moedigen paralympische sporters aan

24 augustus 2021 · Leestijd 2 min

De Paralympische Zomerspelen in Tokio zijn begonnen! Kroonprinses Victoria van Zweden heeft de Zweedse sportploeg veel succes gewenst. Dat deed ze dinsdag via Instagram.

Succeswensen_koningspaar.jpg

"Ik wil het hele Zweedse team mijn warmste wensen sturen. Wanneer u begint met de jacht op de medailles, moet u weten dat wij u hier thuis toejuichen en trots zijn dat u ons land vertegenwoordigt", is te lezen naast een foto van Victoria en haar kinderen, die beiden een Zweedse vlag vasthouden. "Hup Zweden!", zo valt er te lezen op Instagram.

Ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben de paralympiërs via social media succes gewenst in hun jacht op eremetaal.

Lees verder onder hun bericht.

Prins William en zijn echtgenote Catherine lieten ook van zich horen. De hertog en hertogin van Cambridge deelden hun boodschap via Twitter: "We wensen de Britse paralympiërs en alle atleten van over de hele wereld veel geluk tijdens de Paralympische Spelen van dit jaar. We kunnen niet wachten om te zien hoe zij hun talent en vaardigheid de komende twee weken zullen laten zien."

Keizer Naruhito van Japan verrichtte dinsdag de officiële opening van de Paralympics. Dat gebeurde ongeveer twee weken na de sluiting van de Olympische Spelen in de Japanse hoofdstad. Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan waren er geen toeschouwers bij de ceremonie aanwezig. Die zullen er bij de wedstrijden ook niet zijn. Er zijn bij de Paralympics 4403 atleten uit 162 landen.

Bron: ANP / Foto: @Kungahuset

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--