Ga naar submenu Ga naar zoekveld

In beeld: de jongste dochter van prinses Caroline van Monaco

13 juli 2021 · Leestijd 2 min

Prinses Caroline van Monaco is moeder van drie dertigers en een twintiger. De jongste van dit viertal, prinses Alexandra, viert over een paar dagen haar 22e verjaardag. De Monegaskische royals kunnen hun taartvorkjes dus bijna tevoorschijn halen! In aanloop naar dit feestje halen wij alvast een aantal leuke foto's van het nichtje van prins Albert voor de dag.

Maar allereerst een paar weetjes over Alexandra. Ze wordt geboren op 20 juli 1999, zes maanden na het huwelijk van haar ouders: prinses Caroline van Monaco en prins Ernst-August van Hannover. Niet in Monaco, maar in een ziekenhuis in het Oostenrijkse Vöcklabruck ziet Alexandra het levenlicht. Ze krijgt de namen Alexandra Charlotte Ulrike Maryam Virginia en - via haar vader - de titel prinses van Hannover.

Lees verder onder de foto's.

Alexandra zet haar eerste stapjes in een chique villa net buiten de Franse hoofdstad Parijs. Het liefdesgeluk van haar ouders is helaas van korte duur. De twee scheiden van tafel en bed en de jonge Alexandra verhuist met haar moeder naar Monaco. Daar volgt ze haar middelbare schoolopleiding en behaalt ze in 2017 haar diploma. Alexandra gaat politieke wetenschappen en filosofie studeren in New York, maar ambieert een carrière in de kunst- of modewereld.

De liefde voor mode is Alexandra met de paplepel ingegeven. Prinses Caroline heeft haar dochters van jongs af aan meegenomen naar haute couture shows. Alexandra was vorige week nog te vinden bij de Dior-show in Parijs.

De jongste dochter van prinses Caroline heeft al een paar jaar verkering met Ben Sylvester Strautmann (1998). Zijn vermogende ouders zijn werkzaam in het bankwezen. De familie, die komt uit de Duitse deelstaat Nedersaksen, heeft goed geboerd met de verkoop van landbouwmachines. 

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--