Ga naar submenu Ga naar zoekveld

In zo'n stoere outfit zien we Mary doorgaans niet

1 april 2019 · Leestijd 2 min

De Deense koningin Margrethe kan trots zijn op haar schoondochter. Kroonprinses Mary is zondag benoemd tot kapitein van de Binnenlandse strijdkrachten. Dat gebeurde op de militaire jubileumparade in Nymindegab, waar soldaten uit heel Denemarken bijeenkwamen om het 70-jarig bestaan van de Binnenlandse strijdkrachten te vieren.

Tijdens de parade werd Mary door generaal Jens Henning Garly bevorderd tot kapitein van de Binnenlandse strijdkrachten. De 47-jarige kroonprinses voltooide begin maart een managementcursus in de kazerne van Vordingborg in de Deense regio Seeland.

Lees verder onder de foto's.

Kroonprinses Mary is al jaren betrokken bij het legeronderdeel Hjemmeværnet. In 2008 doorliep ze de basistraining voor officier. Daarbij leerde ze schieten en moest ze zien te overleven in het veld. Ze ontwikkelde zich verder als sergeant, luitenant en eerste luitenant. Ook bezocht de kroonprinses defensie-eenheden in binnen- en buitenland.

De Hjemmeværnet is een speciaal legeronderdeel en steunt het leger, de marine en de luchtmacht bij een groot aantal taken. De Nationale Reserve werd na de bevrijding in 1945 opgericht door leden van de verzetsbeweging.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--