Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Laurentien en Gravin Eloise over samenwerken voor My Lima Lima: "We zijn twee handen op één buik"

2 maart 2024 · Leestijd 5 min

Prinses Laurentien en gravin Eloise zijn (samen met een zakenpartner red.) sinds 2023 trotse oprichters van conceptstore My Lima Lima. De winkel waar je tweedehandskleding kunt aanschaffen, is al vanaf februari open voor het winkelend publiek. Nu mogen ook wij een kijkje nemen op de locatie. We spreken met moeder en dochter af in Den Haag en vragen hen naar hun nieuwe project samen. "De dagen dat we samen in de winkel staan zijn zo gezellig en leuk."

"My Lima Lima is eigenlijk bedacht door jou", zegt Eloise terwijl ze haar moeder aankijkt. "Het begon ooit met mijn kledingkast", vertelt prinses Laurentien. "Ik had veel kledingstukken die ik niet meer droeg om verschillende redenen, maar die nog wel heel mooi zijn. Toen ben ik gaan netwerken met verschillende winkels over wat ik met mijn kleding kan gaan doen." Daarna is het balletje voor de conceptstore gaan rollen. "71 procent van de kleren dragen we volgens onderzoek niet en dat is natuurlijk heel veel", zegt Laurentien.

Lees verder onder de foto.

opening-mylimalima
V.l.n.r.: Prinses Laurentien, zakenpartner Thomas Latcham, gravin Eloise.

Het concept My Lima Lima

"Het idee is dat we zoveel mogelijk geld willen genereren voor goede doelen. Dit doen we door middel van verschillende activiteiten", zo legt de gravin uit. "Maar we zamelen voornamelijk tweedehandskleding in. Het bedrag dat deze kledingstukken oplevert, doneren we aan goede doelen." Om die kleding in te zamelen, is het dus belangrijk dat genoeg mensen hun tweedehandskleding aanleveren bij My Lima Lima. "Het idee is dat je kritisch naar je eigen kledingkast kijkt en bepaalt of er kledingstukken zijn die je niet genoeg draagt of die niet meer passen. Het is belangrijk dat je ervan bewust wordt dat zodra je kleding aan ons doneert, wij met het geld van de verkoop iemand kunnen helpen die het echt nodig heeft."

"Dat is ook het leuke, My Lima Lima is echt straight to the point. Je helpt mensen door te geven", zegt Eloise. "Het is heel simpel", vult prinses Laurentien aan. "Je hangt een My Lima Lima kledinghanger in de kast en alles wat je wil doneren hang je rechts of links en die kleding doneer je dan." De eerste maand is volgens het duo heel goed gegaan. "In de eerste twaalf dagen hebben we al meer geld opgehaald dan ik had kunnen dromen", geeft de gravin toe. De vrouw en dochter van prins Constantijn spreken hier over een bedrag van twintigduizend euro. "We realiseren ons ook dat dit bedrag erg relatief is", reageert prinses Laurentien. "Maar dit geld kan goed gebruikt worden voor mensen die net wat meer lucht nodig hebben. Maar het geld gaat bijvoorbeeld ook naar kinderen die binnen het gezin geen geld hebben om kleding te kunnen kopen."

Samen in de winkel staan

Op de vraag hoe ze het vinden om met elkaar samen te werken, reageert Eloise heel enthousiast: "Het is heel erg leuk. De dagen dat we samen in de winkel staan zijn zo gezellig en leuk. Het is super om te doen. We leren heel veel van elkaar, ik heel erg veel van jou", zegt Eloise tegen haar moeder. "Wederzijds," antwoordt Laurentien. "En ik leer ook heel erg veel van jou. Je brengt de krachten van twee generaties bij elkaar. Eloise doet veel met sociale media, ik niet. Ik heb dan weer wat meer ervaring met goede doelen."

Lees verder onder de foto.

Laurentien_Eloise_2023
Prinses Laurentien en gravin Eloise, voorafgaand aan de uitreiking van de 'Woman of the Year Awards' in 2023.

De samenwerking tussen moeder en dochter levert gelukkig geen extra stress op voor de twee. "Wij zijn bijna twee handen op één buik, we begrijpen elkaar heel goed en dat is altijd zo. Als iets niet perfect gaat, leren we ervan", licht Eloise toe. "Eloise en Thomas zijn de eigenaren van de bv, ik ben bezig met het oprichten van de stichting, de rolverdeling is heel duidelijk", vertelt de prinses. "Doordat we nu met z'n drieën dit zijn begonnen, proef je ook wat wel en niet werkt bij My Lima Lima. De afgelopen maand hebben we geleerd voor wie het concept wel en niet geschikt is."

Ook leuk om te zien: zo erg lijken prinses Laurentien en gravin Eloise op elkaar.

Lees verder onder de foto.

opening-mylimalima
Gravin Eloise en zakenpartner Thomas kletsen in de winkel met een klant.

Pre-loved fashion

"Ik begrijp heel goed dat je weerstand voelt bij het idee als je niet bent opgegroeid met pre-loved fashion", zegt Eloise. "We zeggen dan ook niet dat je langs moet komen of moet doneren." Prinses Laurentien en gravin Eloise hebben de afgelopen maand veel verschillende doelgroepen ontmoet in de winkel. "We zien ook heel veel vrouwen die nog nooit in een tweedehandskledingwinkel zijn geweest en zij zijn dan wel heel enthousiast." Iets wat volgens de gravin ook te maken kan hebben met de fijne inrichting van de winkel. "Het is warm, netjes en geeft een goed gevoel."

Nieuwsgierig hoe de winkel er van binnen uit ziet? Aanstaande zaterdag zie je het interview met prinses Laurentien en gravin Eloise in de uitzending terug – met een leuke rondleiding uiteraard. Dat wordt kijken, op 2 maart om 20:05 op NPO 2.

Foto's: ANP / Instagram @eloisevanoranje

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--