Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Japanse hof deelt schattige fotosessie met jarige Michiko

20 oktober 2022 · Leestijd 2 min

De Japanse keizerin-emerita Michiko is donderdag 88 jaar geworden. Ter gelegenheid van haar verjaardag deelt het Japanse hof enkele nieuwe foto's van de jarige. De moeder van de huidige keizer poseerde onlangs met haar echtgenoot Akihito in de tuin van de keizerlijke residentie Akasaka in Tokio.

Het hoogbejaarde paar zien we sinds het aftreden van Akihito - op 30 april 2019 - nauwelijks meer in het openbaar. De jaarlijkse fotosessies ter ere van hun verjaardagen zijn de zeldzame momenten.

De jarige Michiko kwakkelt de laatste jaren wat met haar gezondheid. Zo werd ze geopereerd voor staar en borstkanker. Ook de 88-jarige vader van keizer Naruhito heeft gezondheidsklachten. Akihito lijdt aan hartfalen. Hij kreeg afgelopen zomer te horen dat een van zijn hartkleppen niet goed werkt. 

Lees verder onder de foto's.

Akihito-en-Michiko-2022-5
Akihito-en-Michiko-2022-1
Akihito-en-Michiko-2022-3
Akihito-en-Michiko-2022-2
Akihito-en-Michiko-2022-4

Akihito en Michiko zijn al 63 jaar getrouwd! De twee trouwden op 10 april 1959. Michiko was het eerste burgermeisje dat in de keizerlijke familie trouwde. Benieuwd waar ze elkaar hebben leren kennen? Je leest 't hier!

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--