Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Japanse hof doet mededeling over gezondheid keizer Naruhito

3 oktober 2022 · Leestijd 2 min

Keizer Naruhito van Japan krijgt begin november een MRI-scan. Het Japanse hof heeft maandag bekendgemaakt dat tijdens een prostaatonderzoek is ontdekt dat zijn bloedwaarden "enigszins verontrustend" zijn.

Verdere details over de uitkomst worden niet gedeeld, maar tijdens zo'n onderzoek wordt het bloed getest op de stof Prostaat Specifiek Antigeen (PSA). Een verhoogd PSA zou kunnen wijzen op prostaatkanker.

De 62-jarige Naruhito zou zich verder goed voelen. De afspraken in zijn agenda blijven vooralsnog staan.

Lees verder onder de foto.

akihito_en_naruhito.jpg

Keizer Naruhito besteeg in 2019 de Japanse troon. Hij volgde zijn vader Akihito op, die wegens gezondheidsproblemen een stap terug wilde doen. Het Japanse parlement moest daarvoor een speciale wet aannemen om zijn abdicatie mogelijk te maken. 

Naruhito en zijn echtgenote Masako (58) maakten als keizerspaar onlangs hun eerste reis naar het buitenland. De twee vlogen naar Londen voor de uitvaart van de Britse koningin Elizabeth II. De aanwezigheid van Naruhito was bijzonder te noemen, want de keizer bezoekt in principe geen uitvaarten, omdat de dood in Japan als "onzuiver" wordt beschouwd.

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--