Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jarige koningin Sonja krijgt standbeeld in Oslo

4 juli 2017 · Leestijd 2 min

De kleinkinderen van koningin Sonja hebben dinsdag in het park naast het Koninklijk Paleis in Oslo een standbeeld onthuld van hun oma. Het door Kirstin Kokkin vervaardigde beeld toont Sonja in vrijetijdskleding tijdens een van haar vele bergwandelingen, zittend op een rots en genietend van de Noorse natuur.

Het beeld is ook een geschenk van de Noorse Toerisme Vereniging (DNT) ter ere van Sonja's tachtigste verjaardag. De koningin is erelid van de organisatie.

"Dit is een beeld waarin we allemaal de koningin kunnen herkennen", zei kroonprins Haakon na de onthulling van het beeld. "Ik hoop dat het mensen inspireert om er op uit te trekken. Je hoeft dat niet te doen zoals mijn moeder, door de hoogste bergtoppen op te zoeken, maar het is al goed als het ons aanzet naar buiten te gaan".

koningspaar_Noorwegen_opening_KunstStal.jpg

In de voormalige koninklijke stallen op het terrein van het Koninklijk Paleis opende een opgetogen koningin Sonja dinsdag haar verjaardagscadeau: de Koningin Sonja KunstStal. Aansluitend was er in het paleispark een picknick voor genodigden. Vanaf woensdag is het kunstmuseum open voor het publiek.

De koninklijke familie viert dinsdagavond de mijlpaal van Sonja nogmaals in Bygdø Kongsgård. Eerder dit jaar is de tachtigste verjaardag van Sonja al uitgebreid gevierd met vele buitenlandse koninklijke gasten.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--