Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jarige Margrethe alsnog toegezongen op balkon

16 april 2020 · Leestijd 2 min

Het gebeurt niet vaak dat een koningin in haar nachtjapon te zien is. Maar koningin Margrethe maakte donderdag voor haar 80e verjaardag een uitzondering toen ze 's ochtends op haar balkon stond en werd toegezongen door haar medewerkers. Het wakker maken met gezang is een van de Deense tradities.

Onder haar slaapkamerraam trof ze dit jaar niet haar familie en koninklijke gasten aan zoals vijf jaar geleden bij haar 75e verjaardag. Vanwege het coronavirus is het grootste koninklijke feest afgelast, en trekt de koningin zich sinds maart terug in het Fredensborg Slott om besmetting met het gevaarlijke longvirus te voorkomen.

De koningin was te zien in haar nachtjapon met bloemetjes, zonder make-up en met haarband. Na het gezang bedankte de blij verraste jarige haar personeel. 

93988757_522614505295640_1736632618635691710_n.jpg

Ook de acht kleinkinderen van de koningin verrasten hun oma, met een online verjaardagsgroet. Op het Instagram-account van het Deense koningshuis houden ze de letters van het woord 'Tilykke' omhoog, dat gefeliciteerd betekent in het Nederlands

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Uniek verjaardagscadeau

Margrethe heeft van de regering en het Deense parlement een verjaardagscadeau gekregen ter waarde van bijna 57.000 euro (420.000 Deense kroon). Met het geld kan de koningin het negentiende-eeuwse dessertbestek van koning Christian IX laten restaureren. 

Dat bestek uit de periode 1874-1877 wordt nog steeds gebruikt bij galadiners maar is hard aan reparatie toe, zo zeiden regering en Folketing in hun aankondiging van het bijzondere cadeau.

Bron: ANP/ Det Danske Kongehus

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--