Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jarige prinses Benedikte heeft nog een feestje in het verschiet

29 april 2022 · Leestijd 2 min

Feest in de koninklijke familie van Denemarken! Prinses Benedikte, de zus van koningin Margrethe en tante van kroonprins Frederik, is jarig. Ze viert vrijdag haar 78e verjaardag. Het Deense hof heeft een nieuwe foto van de jarige vrijgegeven.

Benedikte is al vele jaren een steun en toeverlaat voor de Deense vorstin. Na het overlijden van Margrethe's echtgenote prins Henrik zien we de zussen geregeld samen en helpt ze een koninklijk handje mee.

Prinses Benedikte is weduwe sinds 2017. Tijdens haar huwelijk woonde ze in Duitsland. Ze heeft drie kinderen: Gustav (1969), Alexandra (1970) en Nathalie (1975). Wil je meer weten over Benedikte? Lees hier meer over haar.

Feest

Op haar verjaardag kan prinses Benedikte uitzien naar nog een feestje. Het Deense hof heeft namelijk bekendgemaakt dat haar zoon Gustav (53) gaat trouwen. Over een paar weken, om precies te zijn op zaterdag 4 juni, stapt hij in het huwelijksbootje met zijn vriendin Carina Axelsson.

Gustav en Carina zijn al zo'n negentien jaar samen en wilden al langer trouwen, maar deden dat niet vanwege een clausule in het testament van de opa van Gustav. Daarin staat dat zijn oudste kleinzoon alleen zijn Duitse landgoed kan erven als hij met een adellijke en protestantse vrouw zou trouwen, en dat is Carina niet. Het is niet bekendgemaakt hoe het komt dat het koppel nu wel trouwt.

Prinses Benedikte met haar zoon Gustav bij het kerkelijk huwelijk van dochter en zus Nathalie in
Prinses Benedikte met haar zoon Gustav bij het kerkelijk huwelijk van dochter en zus Nathalie in 2011.

Foto's: Kongehuset.dk en ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--