Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jordaanse koning Abdullah is teleurgesteld in familielid

20 mei 2022 · Leestijd 2 min

De Jordaanse koning Abdullah heeft de vrijheden van zijn halfbroer prins Hamzah ingeperkt, omdat hij "een schande voor de familie" is. Dat heeft de koning donderdag laten weten in een verklaring.

De band tussen de koning en zijn halfbroer is al langere tijd slecht, omdat Hamzah openlijk kritiek uit op de koning en omdat hij betrokken zou zijn bij het proberen te destabiliseren van Jordanië.

"De afgelopen jaren heb ik geprobeerd heel veel geduld te hebben met mijn broer en me in te houden. Ik heb zijn gedrag vaak geaccepteerd in de hoop dat hij ooit volwassen zou worden en dat ik dan een broer zou hebben die ons volk en ons land trots zou maken. Ik heb zo veel geduld gehad, maar hij heeft me keer op keer teleurgesteld", aldus de koning in een verklaring.

In de uitgebreide brief staat dat de prins vanaf heden niet meer zelf mag bepalen waar hij woont, met wie hij communiceert en waar hij naartoe gaat. Dit is besloten omdat de 42-jarige Hamzah blijft ontkennen dat hij kwade bedoelingen met het land heeft en omdat hij volgens de koning weigert te veranderen.

"Ik ben tot de teleurstellende conclusie gekomen dat hij niet zal veranderen", besluit de koning. "Een jaar lang heeft hij zichzelf op het rechte pad kunnen zetten en zijn familie trots kunnen maken, maar dat heeft hij niet gedaan."

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--