Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kate kiest voor duurzame kleding op rode loper

3 februari 2020 · Leestijd 2 min

De uitreiking van de belangrijkste Britse filmprijzen, de BAFTA's, hadden ook dit jaar weer een koninklijk tintje. Prins William en zijn vrouw Catherine gaven zondagavond op de rode loper, net als vorig jaar, acte de présence.

William had zijn beste pak uit de kast gehaald en droeg daar een zwarte vlinderdas bij. De hertogin van Cambridge verscheen op de rode loper in een witte jurk met gouden versieringen.

Lees verder onder de foto's.

De jurk paste in het verzoek van de organisatie aan de gasten om duurzame kledingkeuzes te maken voor de rode loper. Catherine droeg de jurk van het modelabel Alexander McQueen eerder tijdens een staatsdiner in Maleisië in 2012, maar wel met aanpassingen aan de mouwen.

Lees verder onder de foto's.

Prins William, die sinds 2010 voorzitter van de Britse Academie voor Film- en Televisiekunsten (BAFTA) is, hield tegen het einde van de ceremonie een speech. Hij sprak zich uit voor meer diversiteit: "We praten nu alweer over hoe het nog steeds nodig is om meer te doen om diversiteit te adresseren in deze sector. Dat zou niet moeten kunnen in deze tijd."

William vervolgde zijn speech door te zeggen dat BAFTA de kwestie serieus neemt, en ervoor wil zorgen dat er kansen voor iedereen zijn. De ceremonie kwam dit jaar in opspraak door het gebrek aan diversiteit in de genomineerden. Alleen blanke acteurs en actrices maakten kans op een beeldje in de belangrijkste categorieën. Ook waren er geen vrouwelijke regisseurs die kans maakten op een prijs.

Winnaars

De film 1917 is de grote winnaar geworden bij de uitreiking van de BAFTA's. Het oorlogsepos won de prijs voor beste film. In totaal sleepte de film maar liefst zeven prijzen binnen. De BAFTA voor beste acteur ging naar Joaquin Phoenix, voor de titelrol van de film Joker. Renée Zellweger won de prijs voor beste actrice, voor haar rol als Judy Garland in de film Judy.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--