Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijk! De royals schitteren in modemaand februari

29 februari 2020 · Leestijd 3 min

Zaterdag blikt modejournalist Josine Droogendijk in de uitzending van Blauw Bloed terug op haar favoriete looks van de royals van de afgelopen maand. Dit keer worden, naast de looks van koningin Máxima, ook de outfits van buitenlandse royals onder de loep genomen. Wat viel Josine op in deze koninklijke modemaand februari?

amalia-maxima-lech.jpg

Dinsdag was het fotomoment met de koninklijke familie in Lech. Natuurlijk is dit niet een mode-evenement, maar toch vielen de outfits van de royals op. Máxima droeg dit jaar hetzelfde skipak als vorig jaar met een leuke zonnebril. Wie pas echt op viel was prinses Amalia. Zij koos voor een kekke zonnebril met reflecterende gele glazen. De bril viel zó in de smaak dat hij binnen een paar uur na de fotosessie online helemaal was uitverkocht. Wat ook op viel, was de ski-jas van de prinses. Ze heeft deze speciaal laten vermaken tot een versie met imitatiebont. 

Koningin Mathilde

Koningin Mathilde van België zagen we deze maand in verschillende looks verschijnen. Bij een bezoek aan Melle droeg zij een roodbruine gewaxte linnen rok van het modehuis Natan. Dezelfde rok droeg Máxima tijdens het Wereld Economisch Forum in Davos in januari van dit jaar. Ook droeg Mathilde graag capes in deze maand. Het mooie van deze look is dat het haar silhouet verlengt. Vaak kiest Mathilde voor matchende kleding en accessoires in dezelfde kleur. Zo droeg Mathilde bij een eucharistieviering een grijze jurk met een hieraan bevestigde grijze cape van het modehuis Natan en een bijpassende grijze haarband van Amélie d'Hoogvorst. 

Koningin Letizia

letizia-mode-februari.jpg

Koningin Letizia van Spanje droeg bij een bezoek aan Andalusië een witte midi jurk met zwarte polka dots. Diezelfde dag bezocht ze ook een natuurgebied en daarvoor verkleedde de koningin zich in een makkelijke outfit waarin ze er nog steeds prachtig uit zag. 

Koningin Máxima

Maxima_verenhoed.jpg

Josine’s favoriete look deze maand is er een van koningin Máxima. Bij de Indonesië seminar droeg ze namelijk een prachtige nieuwe hoed met fazantenveren. Wat deze hoed zo bijzonder maakt, is de manier waarop de veren om de hoed zijn gedrapeerd. Ze zijn net als dakpannetjes over elkaar heen gelegd. 

Prinses Laurentien

Laurentien-utrechtcs-outfit.JPG

Ten slotte nog prinses Laurentien die op Valentijnsdag op Utrecht Centraal het échte contact aanging met reizigers. Op de dag van de liefde koos ze voor een matchend roze pak met een bijzonder patroon en een bijpassende opvallende sjaal. 

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--