Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ingrid Alexandra verzilvert op stoere wijze haar cadeau

23 november 2021 · Leestijd 2 min

Prinses Ingrid Alexandra van Noorwegen kreeg ruim twee jaar geleden bij haar geloofsbelijdenis een aantal bijzondere cadeaus. Zo vernoemde de Noorse overheid een natuurgebied naar de prinses, maar ook de Noorse strijdkrachten hadden iets voor haar in petto.

Het geschenk van Defensie liet even op zich wachten, maar afgelopen zaterdag was het zover voor de 17-jarige prinses. De dochter van kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit mocht een dag doorbrengen bij de strijdkrachten in het Rena-kamp in Østerdalen.

Naast een rondleiding door het kamp en demonstraties van het speciale commando mocht Ingrid Alexandra een valsprong simuleren vanaf een zogenaamde springtoren. Deze stoere actie werd uiteraard vastgelegd!

Haakon_Ingrid_Alexandra_en_Harald.jpg

Prinses Ingrid Alexandra werd zaterdag 31 augustus 2019 bevestigd als lid van de Lutherse kerk. De plechtigheid vond plaats in de kapel van het Koninklijk Paleis. De prinses droeg tijdens de dienst traditionele Noorse klederdracht. Ingrid Alexandra kreeg het kostuum cadeau van haar grootouders koning Harald en koningin Sonja.

Foto's: ANP / Det kongelige hoff

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--