Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijk: Koning en koningin supporten Oranje

13 juni 2021 · Leestijd 2 min

Het Nederlands elftal heeft zondag tijdens de openingswedstrijd van het Europees kampioenschap tegen Oekraïne hoog bezoek. Op de tribunes in de Johan Cruijff ArenA zitten koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

Het koningspaar praatte voor aanvang van het duel met Gijs de Jong (toernooidirecteur van de vier EK-wedstrijden die in Amsterdam worden gespeeld) en Jan Smit (voorzitter van de raad van commissarissen van de KNVB).

Vanwege het coronavirus zijn in Amsterdam 16.000 fans welkom. Datzelfde geldt voor de andere twee poulewedstrijden van Oranje, tegen Oostenrijk en Noord-Macedonië.

'Mooi EK voor Nederland'

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben op sociale media een bericht gedeeld waarin ze zeggen uit te kijken "naar een mooi EK". Het koningspaar deelde het bericht zondagavond bij aanvang van de tweede helft van het duel tussen Nederland en Oekraïne.

"Een spannende wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA. Geweldig om het Nederlands elftal daar te zien spelen. We kijken uit naar een mooi EK!", is de boodschap van Willem-Alexander en Máxima.

Het koningspaar is zondag aanwezig in het stadion in Amsterdam voor de openingswedstrijd van Oranje op het EK. Naast hen zitten er nog 16.000 fans op de tribune, net zoveel als er tijdens de komende twee poulewedstrijden van Oranje, tegen Oostenrijk en Noord-Macedonië, aanwezig mogen zijn.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--