Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijk: Koningspaar geland in India

13 oktober 2019 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn aangekomen in India. Het koningspaar gaat van 14 tot 18 oktober onder meer naar New Delhi, Mumbai en de staat Kerala.

Bij aankomst op de luchthaven in New Delhi werd het koningspaar ontvangen door dansers. De koning bestuurde zelf het toestel van het vliegtuig, zo laten beelden op sociale media zien. De koningin verscheen in een bordeaux-rood broekpak van Claes Iversen, dat zij al vaker heeft gedragen.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Handelsmissie

Willem-Alexander en Máxima worden bij hun achttiende staatsbezoek vergezeld door minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken. Minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) minister Bruno Bruins (Medische Zorg en Sport) en staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) reizen ook mee om de meereizende Nederlandse bedrijven te te begeleiden, in de hoop nieuwe samenwerkingen opgezet kunnen worden tussen Nederland en India.

New Delhi

Het staatsbezoek begint voor de Oranjes officieel maandag in het presidentieel paleis in New Dehli. Daar worden ze ontvangen door president Ram Nath Kovind en zijn echtgenote Savita Kovind. Tot en met dinsdag blijven ze in deze stad. Ze bezoeken er verschillende maatschappelijke projecten, zoals een beurs over technologie en innovatie. Tijdens deze bijeenkomst houden minister-president Modi en koning Willem-Alexander een toespraak.

Mumbai

Woensdag vertrekt het koningspaar voor een dag naar Mumbai. Daar wonen ze onder andere de opening van de tentoonstelling ‘Indo-Nederlandse interacties in de tijd van Rembrandt’ in het Chhatrapati Shivaji Museum. De tentoonstelling laat een aantal miniaturen zien van Rembrandt, die speciaal werden uitgeleend door het Rijksmuseum. 

Kerala

Als laatst doen Willem-Alexander en Máxima de staat Kerala aan. Daar bezoeken ze donderdagmiddag het Mattancherry Palace. Dit wordt ook wel het Dutch Palace genoemd, omdat de Nederlanders het gebouw in de 17e eeuw renoveerden tijdens hun aanwezigheid in India. Het staatsbezoek wordt vrijdag afgesloten in Kerala met een diner.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--