Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijk: De leukste kiekjes van Máxima en Amalia

7 december 2020 · Leestijd 2 min

Volgend jaar wordt koningin Máxima 50 jaar! Daarom plaatsen wij in de aanloop naar deze mijlpaal elke eerste maandag van de maand een artikel over onze koningin. Deze maandag kijken we op de verjaardag van prinses Amalia naar de mooiste foto's van de koningin en haar oudste dochter.

Op 7 december om 17.01 wordt prinses Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria van Oranje geboren in het Bronovo ziekenhuis in Den Haag. Vandaag dus precies 17 jaar geleden. Na de geboorte spreekt de behandelend kinderarts dr. Kreijer van een "prachtig gezond meisje, dat het goed doet". Voor Máxima verliep de laatste periode voor de geboorte van haar oudste dochter niet geheel vlekkeloos: 9 weken lang moest ze verplichte bedrust houden vanwege "een complicatie die vaker voorkomt bij zwangeren". In deze periode werd het ziekenhuisbed in het huis van Willem-Alexander en Máxima gezet.

Inmiddels zijn we 17 kerngezonde jaren verder. En in die tijd zijn er een een boel mooie plaatjes geschoten van de koningin en de prinses van Oranje. Wij zochten de beste voor je uit!

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--