Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijk: Máxima en haar werk voor de VN

7 september 2020 · Leestijd 2 min

Volgend jaar wordt koningin Máxima 50 jaar! Daarom plaatsen wij in de aanloop naar deze mijlpaal elke eerste maandag van de maand een artikel over onze koningin. Deze maandag: Máxima en haar werk voor de Verenigde Naties.

De Verenigde Naties benoemen Máxima in 2009 tot speciaal pleitbezorger inclusieve financiering. Dat betekent dat zij zich inzet om financiële diensten, zoals het hebben van een bank- of spaarrekening, voor zoveel mogelijk mensen op de wereld toegankelijk wil maken.

Voor deze functie reist Máxima de wereld over om in verschillende landen te zien hoe het met die toegankelijkheid gesteld is, en wat er nog moet gebeuren. Zo reisde ze al af naar landen als China, Indonesië, Bangladesh en Jordanië.

Bekijk hieronder een mooi foto-overzicht! Bovenaan dit artikel zie je de video die wij maakten toen er vorig jaar werd stilgestaan bij het 10-jarig jubileum van Máxima als speciaal pleitbezorger.

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--