Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijk: Nieuwe foto's van Christian voor confirmatie

15 mei 2021 · Leestijd 2 min

De confirmatie van de 15-jarige Deense prins Christian is zaterdagmiddag afgesloten met een set nieuwe officiële foto's van de prins. Die deelde het Deense koningshuis op Instagram. Vanwege de coronacrisis was het gezelschap select. Zijn ouders kroonprins Frederik en Mary, Christians zusjes Isabella en Josephine en zijn broertje Vincent waren aanwezig. Die staan ook op de foto's.

Ook koningin Margrethe, Christians oma, was aanwezig, maar die is niet op de foto's te zien. Prinses Marie en prins Joachim, de tante en oom van Christian, en hun kinderen konden vanwege de maatregelen niet bij de plechtigheid zijn.

Ook enkele van Christians tantes, ooms en neven, die in Londen en Australië wonen, moesten thuisblijven. Zijn peetouders, kroonprins Pavlos van Griekenland, kroonprinses Victoria van Zweden en het Noorse kroonprinselijke paar Haakon en Mette-Marit konden ook niet naar Denemarken komen voor de confirmatie.

De kerk bij Fredensborg Paleis was ter gelegenheid van de confirmatie versierd met bloemen. De versiering was geïnspireerd op de Deense bossen. Bloeiende seringen, lange takken van lindebomen en hortensia's in manden en beuken versierden het altaar.

De plechtigheid werd geleid door bisschop Henrik Wigh-Poulsen en vond plaats in de kapel bij Fredensborg Paleis, de plek waar ook Christians vader kroonprins Frederik en koningin Margrethe werden geconfirmeerd. Prins Christian is het oudste kind van kroonprins Frederik en kroonprinses Mary.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--