Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijk: sportieve Kate laat spierballen zien!

9 februari 2023 · Leestijd 2 min

Kate Middelton heeft woensdag haar sportieve kant laten zien. De prinses van Wales demonstreerde gisteren haar krachten voor een groep studenten op het Landau Forte College Derby.

Ze bracht daar een bezoek aan legerofficier kapitein Preet Chandi. Kate verwelkomende de kapitein terug van haar solo-expeditie naar Antarctica. De prinses was beschermvrouwe van deze reis. Preet brak vorige maand het wereldrecord voor de verste niet-ondersteunde solo poolexpeditie in de geschiedenis. In totaal legde de kapitein bijna 1484 kilometer af in 70 dagen.

Tekst gaat verder onder de foto

Kate met Peet

Het bezoek stond in het teken van de reis naar Antarctica en de voorbereiding hiervan. Tijdens haar bezoek probeerde Kate de krachttraining van de kapitein uit door twee banden van elk 20kg te trekken. De banden werden ook gebruikt in Preet haar voorbereiding op de poolexpeditie. De kapitein trok door Antarctica met een slee van 120 kg tijdens weersomstandigheden van -30C.

Tekst gaat verder onder de foto

ANP-462364029

De prinses van Wales laat vaker haar sportieve kant zien tijdens werkbezoeken.Vorig jaar, bij een bezoek aan een trainingssessie van Engelse rugbyteams, deed ze actief mee met de training. Kate is beschermvrouwe van de Rugby Football Union en de Rugby Football League. Een taak die ze vorig jaar heeft overgenomen van prins Harry.  

Kate sportief

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--