Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijk: Willem-Alexander opent TeamNL Olympic Festival

23 juli 2021 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander heeft het TeamNL Olympic Festival op het strand van Scheveningen geopend. Het sportfestival staat drie weken in het teken van de Olympische Spelen die plaatsvinden in Tokio.

"Van het strand van Scheveningen wensen we jullie heel veel succes.", zei de koning vlak nadat hij het festival officieel had geopend. Een deel van de opening werd uitgezonden bij de NOS. "Ik weet zeker dat jullie ons niet gaan teleurstellen. Heel veel sterkte en we hopen jullie heel snel terug te zien met heel veel medailles op Scheveningen."

Lees verder onder de foto's!

Op het TeamNL Olympic Festival kunnen bezoekers onder meer de Spelen live volgen en samen de sporters aanmoedigen. Daarnaast komen de medaillewinnaars zo snel mogelijk naar het festival in Nederland om daar gehuldigd te worden.

Succesvolle spelen

De koning is, naast groot sportliefhebber, erelid van het Internationaal Olympisch Comité en reist in die hoedanigheid nagenoeg altijd af naar de Spelen, vaak met zijn gezin. Zo was hij in 2018 met koningin Máxima in Zuid-Korea voor de Olympische Winterspelen van Pyeongchang en vloog hij in 2016 met het hele gezin naar Rio de Janeiro voor de Olympische Zomerspelen. Vanwege de coronapandemie mist de koning voor het eerst in jaren het sportevenement. Daarom hebben wij een artikel met de leukste foto's van de afgelopen jaren!

Willem-Alexander en Máxima wensten vrijdagochtend al alle Nederlandse olympische sporters veel succes. "Succes #TeamNL bij #Tokyo2020! Ook al kunnen wij niet in Tokio zijn, wij zullen jullie wedstrijden volgen en hebben alle vertrouwen in mooie en succesvolle spelen", laat het paar weten in een verklaring. "Nederland kijkt uit naar jullie prestaties. Geniet van jullie deelname!"

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--