Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijk! Zo modieus is prinses Amalia

6 december 2019 · Leestijd 3 min

Het is bijna feest op Paleis Huis ten Bosch! Prinses Amalia viert zaterdag haar Sweet Sixteen. Koningin Máxima verklapte onlangs dat het geen knalfuif gaat worden, maar dat ze wel enorm gaan zingen voor de jarige.

Prinses Amalia kwam op 7 december 2003 ter wereld in het Haagse ziekenhuis Bronovo. Zestien jaar later ziet Máxima haar oudste dochter veranderen van een meisje in een jonge vrouw. "Ja, het gaat op een gegeven moment heel snel", vertelde ze vorige week aan Blauw Bloed.

Net als andere meiden van haar leeftijd ontwikkelt Amalia steeds meer een eigen kledingstijl. Een leuke reden om stijlmeester Bodo Breg te vragen naar de mode van de prinses.

Hakken

Prinses_Amalia_Koningsdag_2019.jpg

Bodo: "Elk meisje van 15 en 16 wil hakken leren dragen. En waar begin je dan mee? De blokhakken. Daarom kiest Amalia steeds vaker voor de blokhak, dat is wat breder en steviger. Daar sta je wat stabieler op. Ze heeft al de lengte van haar moeder, dus met die blokhakken gaat ze nog meer de hoogte in."

Lees verder onder de foto.

Fotomoment 2017

Amalia_zomerfotosessie_2017.jpg

Bodo Breg ziet bij de zomerfotosessie van 2017 een omslag in haar kledingstijl. "Dat was het moment dat ik echt een eigen stijl bij Amalia zag, want ze koos voor het eerst voor 'n beetje een boho stijltje. Wat relaxter, wat meer ontspannen. Haar haar zit lekker los, ze draagt wat franje. Die Kaftan-look werkt voor haar heel leuk."

Verder ziet de stijlmeester hoe de prinses zichzelf onderscheidt van de rest van de koninklijke familie. "De hele familie was in traditioneel marineblauw-wit. Zij ook, maar wel op haar eigen manier."

Lees verder onder de foto.

Portretfoto's 2018

Prinses_Amalia_maart_2018.jpg

Het lijkt er steeds meer op dat de Prinses van Oranje straalt tijdens fotomomenten, want ook over Amalia's outfit op de portretfoto's van 2018 is Bodo lyrisch. "Dat was een schot in de roos. Een prachtige afstaande boothals, die stond haar heel goed, met een kleine ronde kraag en een hele goede kleur. Haar haar zat mooi in de krul en haar make-up was goed en subtiel gedaan. Ze was krachtig, koninklijk, jong en toch waardig. Heel knap!"

Lees verder onder de foto.

Zomerfoto's 2019

Prinses_Amalia_zomerfotosessie_2019.jpg

Ten slotte valt het Bodo bij de zomerfotosessie van 2019 op dat Amalia steeds meer van meisje verandert tot vrouw. "Ze kwam als een jong volwassen vrouw naar buiten toe, met een prachtige chocolade mousseline jurk van Sandro. Het is een zogenaamde midi-jurk, die komt dus uit tot halverwege haar benen. Met semi-transparante ingezette stukken waardoor er een soort luchtigheid ontstaat. Ze had wederom blokhakken eronder in een nude kleur en ze had haar haar lekker los. Je ziet dat het een meisje af is en dat ze een jonge vrouw begint te worden. Dat vind ik een hele mooie transitie om te zien."

Lees verder onder de foto.

We gaan het zien!

"De stijl van Amalia is nog niet heel makkelijk aan te duiden, het is nog niet heel erg eenduidig", merkt Bodo op. "Dat hoeft ook nog niet. Je tienerjaren zijn bij uitstek de jaren om te experimenteren. Wat je stijl is, waar je je goed bij voelt en wat je leuk staat. Ik hoop dat Amalia ons de komende jaren nog heel veel gaat verrassen."

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--