Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit zijn de drie kleindochters van Farah Diba

25 november 2023 · Leestijd 3 min

Farah Diba, de voormalige keizerin van Iran, staat bekend om haar schoonheid, stijl en elegantie. Ze was getrouwd met keizer Mohammad Reza Pahlavi en was daarmee een prominente figuur in het land tot de Iraanse Revolutie in 1979. Na de val van het keizerlijke regime verliet ze Iran en vestigde zich in Frankrijk, waar ze nu nog steeds woont. Dit zijn de kleindochters van Farah Diba.

De laatste sjah van Iran en zijn derde vrouw Farah Diba kregen vier kinderen. Hun eerstgeboren zoon Reza is inmiddels getrouwd met Yasmine. Lees hier verder hoe het met de kinderen van Farah Diba en de sjah gaat.

Kleindochters Farah Diba

Reza en Yasmine hebben samen drie prachtige dochters en die kijken erg op naar hun oma. Op Instagram zijn de kleindochters van Farah Diba erg actief en delen ze regelmatig een inkijkje in hun leven. 

Lees verder onder de foto. 

instagrm-noorzpahlavi
Noor Pahlavi post een foto samen met haar oma Farah Diba op haar Instagram-account @noorzpahlavi.

Noor Pahlavi

Eén van de kleindochters van Farah Diba is Noor Pahlavi. Zij is geboren op 3 april 1992 in Washington DC, Verenigde Staten. Ze studeerde in 2010 af aan de Bullis School in Potomac, Maryland en ging daarna studeren aan de Georgetown University in Washington D.C., waar ze in 2014 haar diploma haalde. Noor woont en werkt momenteel in New York. 

Lees verder onder de foto. 

instagram-noor-pahlavi-2
Noor plaatst op haar Instagram-account @noorzpahlavi een foto van haar hond in New York City.

Noor is actief betrokken bij verschillende goede doelen en zet zich in voor mensenrechten en het welzijn van kinderen. Op Instagram plaatst ze regelmatig politieke statements en vecht ze net als haar oma Farah Diba voor vrouwenrechten in Iran. 

Iman Pahlavi

Een andere kleindochter van Farah Diba is Iman Pahlavi. Zij is geboren op 12 september 1993 in Washington DC. Ze studeerde in 2015 af aan de Universiteit van Michigan in Ann Arbor, met een B.A. in psychologie en communicatie. Net als haar zus Noor woont Iman in New York. Ze is de enige zus zónder Instagram-account. Maar gelukkig delen haar zussen en ouders wel veel leuke foto's met Iman. 

Lees verder onder de foto. 

Instagram-zussen-pahlavi
@yasmine.pahlavia deelt deze leuke foto van haar drie dochters. Noor staat links, Iman in het midden en rechts staat de jongste zus Farah.

Ook Iman is betrokken bij verschillende liefdadigheidsorganisaties en zet ze zich in voor goede doelen. Deze zomer maakte haar ouders Reza en Yasmine op sociale media bekend dat Iman verloofd is met Bradley Sherman. 

Lees verder onder de foto. 

yasminepahlavi-instagram
Bradley gaat op een knie voor zijn geliefde Iman Pahlavi. Foto via @yasmine.pahlavi.

Farah Pahlavi

De jongste dochter van Reza en Yasmine is vernoemd naar oma Farah Diba. Ze is geboren op 17 januari 2004 in Washington DC. Farah studeert op dit moment aan de Universiteit van Michigan, maar is regelmatig in Parijs te vinden waar haar oma nu woont. Ze was laatst zelfs in Amsterdam! Ze heeft duidelijk een warme band met haar oma, want ze deelt op Instagram regelmatig mooie foto's met haar grootmoeder. 

instagram-farahpahlavi
Farah Pahlavi poseert met haar oma Farah Diba.

Foto's: Instagram @noorzpahlavi @yasmine.pahlavi @farahhpahlavi

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--