Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kleinkinderen bezorgen Carl Gustaf geen stille kerst

25 december 2019 · Leestijd 2 min

Kerst is niet meer zo rustig als vroeger bekende de Zweedse koning Carl Gustaf woensdag in zijn jaarlijkse kerstboodschap die op radio en televisie werd uitgezonden. "De koningin en ik kijken ernaar uit deze dagen met de familie door te brengen. We hebben nu zeven kleinkinderen tussen een en zeven jaar. Het is dus niet altijd zo rustig en stil, maar erg leuk!", aldus de koning.

Hij sprak over de inperking van het aantal leden van het koningshuis, een besluit dat hij eerder dit jaar heeft genomen. "De beslissing houdt in dat duidelijk wordt gemaakt wie binnen de koninklijke familie in de toekomst als officiële vertegenwoordigers van Zweden zullen optreden. Voor mij is dit een manier om duidelijk te maken wat verwachtingen zijn." Het geeft zijn kleinkinderen ook de mogelijkheid hun eigen weg te kiezen, al is dat "nog ver weg."

"Voor de meeste mensen in ons land is Kerstmis een speciale vakantie, omringd door tradities. Hoe je kerstweekend er ook uitziet en waar je het ook doorbrengt, ik hoop dat het je tijd geeft voor reflectie. In slechts een paar dagen luiden de klokken voor een nieuw jaar en een nieuw decennium. Twintig is nog steeds een ongeschreven blad", stelde de koning, die daaraan toevoegde dat "we voor uitdagingen staan." Niet alleen in Zweden maar wereldwijd.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--