Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit zijn de 11 kleinkinderen van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven

30 november 2023 · Leestijd 6 min

Prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven zijn de trotse grootouders van maar liefst elf (!) kleinkinderen. De kans is groot dat je niet gelijk een beeld hebt bij de nazaten van de Van Vollenhovens. Maak kennis met de elf kleinkinderen van Margriet en Pieter.

De kleinkinderen van prinses Beatrix zijn wellicht wat bekender. Toch weten we stiekem best veel van de kleinkinderen van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven. Kijk maar! 

#1 Anna Van Lippe Biesterfeld Van Vollenhoven

We beginnen bij het gezin van prins Maurits, de oudste zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven. Maurits en zijn vrouw Marilène hebben samen drie kinderen: Anna, Lucas en Felicia. Het gezin woont in Amsterdam en leidt een leven dat zich voornamelijk buiten de schijnwerpers afspeelt. Op 15 april 2001 wordt hun eerste kind geboren. Het meisje krijgt de namen Anastasia Margriet Joséphine, met als roepnaam Anna.

Lees verder onder de foto. 

Anna-van-vollenhoven
Anna van Vollenhoven is inmiddels 22 jaar oud.

In haar jonge jaren treedt Anna regelmatig op als bruidsmeisje, onder meer bij de bruiloften van haar ooms Pieter-Christiaan en Floris.

Lees verder onder de foto. 

bruiloft-pieter-christiaan-anita
Op 27 augustus 2005 gaven prins Pieter-Christiaan en Anita elkaar het jawoord.

In de jaren die volgen zien we haar zelden in het openbaar, alleen bij sommige familiegelegenheden. Anna gaat naar de middelbare school in Amsterdam en slaagt in 2019 op het gymnasium. Momenteel studeert ze aan de Rijksuniversiteit Groningen. 

Lees verder onder de foto. 

familie-maurits-marilene
Prins Maurits poseert met zijn jonge gezin.

#2 Isabella van Vollenhoven

We gaan door naar het gezin van prins Bernhard en prinses Annette. Ook zij hebben samen drie kinderen. Het gezin woont in Amsterdam en verschijnt van alle Van Vollenhovens het meest in de publiciteit. Op 14 mei 2002 worden prins Bernhard en prinses Annette de trotse ouders van Isabella Lily Juliana.

Lees verder onder de foto. 

ANP-302108265
Bernhard en Annette worden op 14 mei 2002 de trotse ouders van dochter Isabella.

Samen met haar nichtje Anna verschijnt ze regelmatig op bruiloften van familieleden. Ook bij andere familiegelegenheden is ze van de partij. Verder zien we haar nog wel eens tijdens evenementen rondom de Hollandse 100 en Formule-1. Isabella studeert momenteel Creative Business aan de Hogeschool van Amsterdam en woont op kamers. 

Lees verder onder de foto's. 

Bernhard, Annette en Isabella
Isabella en haar ouders waren in februari nog bij de verjaardag van prinses Margriet.
Bernhard en Annette
Bernhard en Annette met hun kinderen Isabella en Samuel bij de 80e verjaardag van Pieter van Vollenhoven.

#3 Lucas Van Lippe Biesterfeld Van Vollenhoven

Op 26 oktober 2002 bevalt de vrouw van prins Maurits, prinses Marilène van een zoon. Het jongetje krijgt de namen Lucas Maurits Pieter Henri. Ook Lucas zien we niet vaak in het openbaar. Al was hij wel bij de 80e verjaardag van zijn oma prinses Margriet en dook hij op bij de Formule-1 race in Zandvoort. Nadat Lucas zijn middelbare schooldiploma heeft behaald, gaat hij naar de Koninklijke Militaire Academie. 

Lees verder onder de foto's. 

ANP-302108948
Op 26 oktober 2002 wordt zoon Lucas geboren.
ANP-462862353 (1)
Samen met zoon Lucas afgelopen februari.

#4 Samuel van Vollenhoven

Samuel Bernhard Louis is de oudste zoon van prins Bernhard en prinses Annette en wordt geboren op 25 mei 2004. Op de middelbare school behaalt hij zijn havo-diploma. Vervolgens gaat Samuel studeren aan de Team Academy in Amsterdam. Samen met zijn vader deelt hij een passie voor auto's en racen. Daarom richt Samuel zijn eigen bedrijf op. Sam's Garage produceert de eerste prestatiegerichte luxe Jeep Wranglers ter wereld.

Lees verder onder de foto's. 

Bernhard_Samuel
Prins Bernhard en zijn oudste zoon Samuel hebben een goede band.
ANP-301062566
Annette met Samuel.

#5 Felicia Van Lippe Biesterfeld Van Vollenhoven

Felicia Juliana Bénedicte Barbara is de jongste van het gezin van prins Maurits en prinses Marilène. Ze wordt geboren op 31 mei 2005. De kinderen van Maurits en Marilène dragen de achternaam Van Lippe Biesterfeld Van Vollenhoven. Alle drie kiezen zij ervoor om hun social media af te schermen. 

Lees verder onder de foto's.

Op de foto met echtgenote Marilène en kinderen Anna, Lucas en Felicia, januari 2018.
Op de foto met echtgenote Marilène en kinderen Anna, Lucas en Felicia, januari 2018.
IMG_5182
Felicia samen met broer Lucas.
ANP-327688680
IMG_5180

#6 Emma van Vollenhoven

Het gezin van prins Pieter-Christiaan en prinses Anita woont in Wassenaar en blijft liever wat op de achtergrond. Al vindt Pieter-Christiaan het erg leuk om zijn kroost in het zonnetje te zetten op hun verjaardag. Zo komt er nog wel eens een leuke foto voorbij. Emma Francisca Catharina is het oudste kind van Pieter-Christiaan en Anita. Er is niet veel over haar bekend, maar mede dankzij de foto's van haar vader komen we toch iets meer over de 17-jarige te weten. Emma wordt geboren op 28 november 2006 in het Onze Lieve Vrouwen Gasthuis in Amsterdam. Vermoedelijk houdt ze ervan om naar musicals te gaan, want Emma is regelmatig met haar ouders bij de voorstelling Soldaat van Oranje geweest.

Lees verder onder de foto's.

Pieter-Christiaan en Emma
Een selfie met zijn dochter.
Anita en pieter-christiaan
Voor de 80e verjaardag van prinses Margriet gaat dochter Emma mee.

#7 Magali van Vollenhoven

Als laatste is het nest van prins Floris aan de beurt. Hij is de jongste zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven. Samen met zijn vrouw prinses Aimée heeft hij drie kinderen. Het gezin woont in Voorschoten. Magali Margriet Eleonoor wordt geboren op 9 oktober 2007 in Amsterdam. Zij is het oudste kind van Floris en Aimée. Magali is een dierenliefhebber, houdt van feestjes en heeft een goede band met haar ouders. 

Lees verder onder de foto's.

Floris_Magali
Prins Floris met zijn oudste dochter Magali.
Prinses Aimée komt met haar man en dochters aan bij theater Figi in Zeist, waar de 80e verjaardag van haar schoonvader Pieter van Vollenhoven wordt gevierd.
Prinses Aimée komt met haar man en dochters aan bij theater Figi in Zeist, waar de 80e verjaardag van haar schoonvader Pieter van Vollenhoven wordt gevierd.
Floris Aimée Magali Eliane
Wat lijkt Magali op haar moeder prinses Aimée!.

#8 Benjamin van Vollenhoven

Benjamin Pieter Floris, zijn naam zegt het al, is de jongste van zijn gezin. Hij wordt geboren op 12 maart 2008 in Amsterdam als zoon van prins Bernhard jr. en prinses Annette. Net als bijna al zijn neven en nichten wordt Benjamin gedoopt in de kapel van Paleis het Loo in Apeldoorn. Naast wat familiefeestjes zien we hem niet vaak in het openbaar. Wel neemt hij graag deel aan de activiteiten rondom de Hollandse 100. 

Lees verder onder de foto's.

Benjamin_Margriet_Bernhard
Benjamin met zijn vader Bernhard, opa Pieter en oma Margriet.
ANP-355281164
Na Isabella en Samuel maakt Benjamin het gezin compleet. In 2018 is het gezin bij een voorstelling van Introdans voor de 75e verjaardag van prinses Margriet.
Bernhard_Annette_vakantie
Gezellig uiteten met de familie, alleen dochter Isabella ontbreekt. Verder zien we prins Bernhard en prinses Annette met hun twee zoons Samuel (tweede van links) en Benjamin (midden).

#9 Pieter van Vollenhoven

Op 19 november 2008 wordt het gezin van Pieter-Christiaan en Anita uitgebreid door de geboorte van Pieter Anton Maurits Erik. In tegenstelling tot zijn zus verschijnt Pieter zelden of nooit in het openbaar. Ook bij verjaardagsfeesten van zijn grootouders schittert hij van afwezigheid. De foto's die we van Pieter hebben zijn dan ook afkomstig van de socials van prins Pieter-Christiaan. 

Lees verder onder de foto's.

Pieter-Christiaan en Anita gezin
Het gezin op vakantie.
Pieter-Christiaan_zoon Pieter
Op pad met zoon Pieter (2008) in Huis ter Duin, Noordwijk. "Zomer coupe" schrijf Pieter-Christiaan bij de selfie.

#10 Eliane van Vollenhoven

De jongste dochter van prins Floris en prinses Aimée heet Eliane Sophia Carolina. Ze is geboren op 5 juli 2009 in Amsterdam. Daarmee is ze het een-na-jongste kleinkind van prinses Margriet en Pieter Van Vollenhoven.

Lees verder onder de foto's.

Kinderen_prins_Floris.jpg
Magali en Eliane met hun pasgeboren broertje Willem Jan.
Prinses Aimée met jongste dochter Eliane tijdens de tweede editie van De Hollandse 100.
Prinses Aimée met jongste dochter Eliane tijdens de tweede editie van De Hollandse 100.
Eliane van Vollenhoven
Eliane van Vollenhoven.

#11 Willem-Jan van Vollenhoven

Prins Floris en prinses Aimée en hebben naast hun twee dochters ook nog een zoon. Willem Jan Johannes Pieter Floris wordt geboren op 1 juli 2013. Het vrolijke mannetje komt zo nu en dan voorbij op de socials van zijn vader. Zo zien we hem muziek maken, fietsen en knuffelen met papa en mama. 

Aimée_Willem-Jan
Prinses Aimée met haar zoon Willem Jan.
Willem Jan
Willem Jan van Vollenhoven.
Prins Floris_Willem-Jan
Prins Floris met zoon Willem Jan.

Foto's: RVD, ANP, Bernhard van Oranje, Pieter-Christiaan van Oranje, Floris van Oranje. 

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--